Ο Δ. Σαμπαζιώτης ανακοίνωσε υποψηφιότητα για το Δήμο Μεσσήνης

Ο Δ. Σαμπαζιώτης ανακοίνωσε  υποψηφιότητα για το Δήμο Μεσσήνης

Υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης είναι από χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Ο κ. Σαμπαζιώτης γνωστοποίησε την πρόθεσή του σε συνέντευξη Τύπου στο καφέ «IDEAL» και ανέφερε πως θα συγκροτήσει μια ισχυρή, όπως τη χαρακτήρισε, συμμαχία πολιτών και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, προσώπων και όχι κομμάτων ή πολιτικών δυνάμεων, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα πως ήλθε η ώρα για ρήξεις με το χθες, για μικρές και μεγάλες επαναστάσεις.
Δήλωσε πως η απόφασή του να είναι υποψήφιος υπαγορεύτηκε από τη φιλοδοξία να προσφέρει στο τόπο που γεννήθηκε, που αγαπά και οι πολίτες τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, ενώ γνωστοποίησε πως δε θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα παρά μόνο αν εκλεγεί δήμαρχος.
 
Ισχυρή συμμαχία πολιτών
Όπως ανακοίνωσε: «Από σήμερα (χθες) αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να συγκροτήσω μια ισχυρή συμμαχία πολιτών και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων, για να εργαστούμε για τον τόπο μας με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά, διάθεση προσφοράς και, κυρίως, αποτελεσματικότητα. Οι περιστάσεις επιβάλλουν να εγκαταλείψουμε τις καθιερωμένες πρακτικές διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων. Είναι καιρός για ρήξεις με το φθαρμένο χθες, για μικρές και μεγάλες επαναστάσεις, με στόχο να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, αισιόδοξες προοπτικές.

Θέλω με τη Συμμαχία αυτή να δημιουργήσουμε την επόμενη ημέρα. Συμμαχία πολιτών και όχι συμμαχία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. Δεν είμαστε άθροισμα κομματικών ετικετών και κομματικών χρωμάτων. Είμαστε η δύναμη της συνισταμένης της κοινωνίας, που διεμβολίζει το παρελθόν και οδηγεί με ενότητα και συνεργασία στη συλλογική πρόοδο. Θέλω να υπηρετήσουμε το Δήμο μας με όραμα, σχέδιο και δημιουργικότητα. 

Μας ενώνει η αγροτική καταγωγή μας, οι ρίζες μας, τα κοινά μας βιωματικά χαρακτηριστικά, η αγάπη μας για τη μεσσηνιακή γη, την οποία δουλέψαμε με κόπο και μεράκι και μας αντάμειψε με τους καρπούς της.

Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να θέσω υποψηφιότητα ως δήμαρχος Μεσσήνης, με μόνη φιλοδοξία να προσφέρω στον τόπο τον οποίο γεννήθηκα, στον τόπο όπου οι πολίτες με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. 

Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να θέσω στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας μία ολοκληρωμένη πρόταση προγράμματος αναγέννησης, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Πρόταση την οποία θα διαμορφώσουμε οι συνεργάτες μου και εγώ, μαζί με τους συμπολίτες μας, με διαδικασίες ανοιχτών και ελεύθερων διαβουλεύσεων και συζητήσεων.

Από σήμερα ξεκινώ τον αγώνα της Συμμαχίας των Πολιτών για την Επόμενη Ημέρα και θα είμαι καθημερινά παρών ως υποψήφιος δήμαρχος μέχρι τη νίκη του συνδυασμού μας και την επομένη των δημοτικών εκλογών ως δήμαρχος Μεσσήνης».

 
Θα κρίνουν οι πολίτες
Σε ερωτήματα που του υποβλήθηκαν, απάντησε πως θα κρίνουν οι πολίτες αν είναι ειλικρινής με την κάθοδό του ως υποψήφιος δήμαρχος και συνάμα βουλευτής, ενώ όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν ήταν υποψήφιος στην προηγούμενη αναμέτρηση, απάντησε πως ήταν εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής και δεν ήθελε με τίποτα να φύγει από τον αγώνα που έκανε τότε ο κ. Σαμαράς να εκλεγεί πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως δεν του έγινε κάποια επίσημη πρόταση «Αυτή τη στιγμή, όμως, που είμαι βουλευτής, νομίζω ότι οι προθέσεις μου δεν μπορούν να παρεξηγηθούν», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε απόλυτα βέβαιος πως η απόφασή του συνάδει με αυτά που ζητά η τοπική κοινωνία.
 
Δ. Κουκούτσης και Χρυσή Αυγή
Σε ερώτηση του «Θ» για τη φημολογία πως ψήφισε παρών στην άρση της ασυλίας του Δ. Κουκούτση με αντάλλαγμα τη στήριξή του από τη Χρυσή Αυγή, απάντησε πως η ενέργειά του δεν έκρυβε τίποτα πολιτικό, αλλά μόνο την εντοπιότητα και τη φιλική και οικογενειακή σχέση που υπάρχει. «Πουθενά δεν ερμηνεύτηκε αυτή μου η ενέργεια πολιτικά, παρά μόνο στη Μεσσηνία, κι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τους λόγους που έγινε. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο άνθρωπος με τη δική μου πορεία και συνέπεια, 30 χρόνια στην παράταξη της Ν.Δ., όντας βουλευτής, με ιδιαίτερη σχέση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρό μας Αντ. Σαμαρά, να του επιρρίπτουν κάποιοι τέτοιου είδους μομφές. Η κοινωνία, όμως, κι ευτυχώς, μας γνωρίζει καλά. Δε λειτουργώ ποτέ παρασκηνιακά, ούτε εκβιαστικά. Η πορεία μου, 20 χρόνια στην πολιτική, έχει αποδείξει ότι κινούμαι στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο», σχολίασε μεταξύ άλλων.
 
Δεν είναι αντίθετα
Σε άλλο ερώτημα απάντησε πως η συμμαχία των πολιτών και των κοινωνικών δυνάμεων που επιδιώκει και προτείνει, δεν έρχεται σε τίποτα με αντίθεση με το κόμμα στο οποίο υπηρέτησε χωρίς ψεγάδι όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα, απάντησε πως περιμένει να γίνουν πράξη οι επίσημες εξαγγελίες της Ν.Δ., βάσει των οποίων θα απελευθερωθούν οι παραταξιακές δυνάμεις και θα επιτρέψουν την ελεύθερη έκφραση των πολιτών. «Εκείνοι που έχουν ευθύνη να επιλέξουν είναι οι πολίτες και η κοινωνία, που έχουν την ωριμότητα και την ευθυκρισία να τοποθετούν τον κάθε πολιτικό εκεί που πραγματικά τον θέλουν», επισήμανε και πρόσθεσε: «Είμαι βουλευτής της Ν.Δ., συζήτησα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. και σήμερα εκθέτω την υποψηφιότητά μου. Αυτό τα λέει όλα. Δεν είμαι από εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν το όνομα του πρωθυπουργού, όταν η Ν.Δ. έχει επιλέξει να αφήσει τους πολίτες ελεύθερους. Όσοι το επιχειρούν, να ξέρουν ότι δεν του προσφέρουν υπηρεσίες, αντίθετα τον βλάπτουν και καλά θα κάνουν να σταματήσουν».
Επίσης, έδωσε τη δική του εξήγηση στα όσα είχαν ειπωθεί στο τραπέζι που παρατέθηκε την παραμονή των Φώτων στον Αντ. Σαμαρά, όπου ακούστηκε η φράση «η Μεσσήνη έχει δήμαρχο», λέγοντας πως σχετιζόταν με το ότι υπάρχει εκλεγμένος δήμαρχος μέχρι τις εκλογές, χωρίς όμως να αναφέρεται στο ποιος θα είναι μετά τις εκλογές, αφού αυτό θα το πουν οι πολίτες. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Φωτό: Στασινός Μουτσούλας