«Παλιές Αναμνήσεις»… με Σαμπαζιώτη


Ο Κώστας Καραμανλής είναι γνωστός καλοφαγάς. Αυτό, όμως, που έζησε την περασμένη Τετάρτη ήταν μοναδικό!
Ο… άρχοντας του μακεδονικού κάμπου, Δάνης Τζαμτζής, προσέφερε στον πρώην πρωθυπουργό ένα λουκούλειο γεύμα σε ταβέρνα στη Ραφήνα, παρουσία 12 βουλευτών του κλίματος Καραμανλή, οι οποίοι κλήθηκαν να πλαισιώσουν τον υψηλό καλεσμένο.
Το τραπέζι ήταν αφιερωμένο στο κυνήγι και περιλάμβανε αγριογούρουνο και λαγό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο τον κ. Τζαμτζή, δε συζητήθηκαν πολιτικά θέματα κατά τη διάρκεια του γεύματος, απλά πέρασαν ένα ευχάριστο τρίωρο.
Διευκρίνισε, δε, ότι το τραπέζι ήταν να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Καραμανλή αποφασίστηκε να γίνει τώρα, «μη μας πιάσει και η Σαρακοστή». Η σύναξη πραγματοποιήθηκε υπό τον απόλυτα περιεκτικό τίτλο «Παλιές Αναμνήσεις»…
Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως πάντα άλλωστε, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και το μόνο που είπε ήταν πως γνωρίζει απόλυτα πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος και πως πρέπει όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά…
Κατά τα λοιπά, ο Κ. Καραμανλής απέφυγε ευσχήμως τα… επικίνδυνα θέματα (όπως είναι οι εκλογές, οι «γαλάζιες» υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες και τα «αντάρτικα») και όταν οι ερωτήσεις γίνονταν πιεστικές, άλλαζε κουβέντα. Προτιμούσε τις ιστορίες από τα παλιά, όταν ο ίδιος ήταν νέος βουλευτής Θεσσαλονίκης ή, λίγο αργότερα, όταν ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ. Η αναδρομή, ωστόσο, σταμάτησε στο 2004, όταν η Ν.Δ. έγινε κυβέρνηση.
Στο τραπέζι ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας και υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Δ. Σαμπαζιώτης.
Α.Π.