Παράταση στο έργο ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους


Παράταση μέχρι τις 30 Μαρτίου ζήτησε από το Δήμο Καλαμάτας ο ανάδοχος του έργου «Ανάπλαση δυτικού πεζοδρομίου Αριστομένους (από οδό Φραντζή έως Ξενοφώντος), αλλά στην εισήγησή της η Τεχνική Υπηρεσία προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το θέμα, προτείνει να δοθεί παράταση έως τις 17 Μαρτίου.
Το έργο έχει ήδη πάρει δύο παρατάσεις και βάσει της τελευταίας, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου. Όμως, όπως αναφέρεται, στις 11 Φεβρουαρίου κι εντελώς ξαφνικά διαπιστώθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ότι το υπόγειο καλώδιο και ο υπόγειος πίνακας που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τις πολυκατοικίες επί των οδών Αριστομένους και Φραντζή, λόγω παλαιότητας, υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης της περιοχής.
Το καλώδιο, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν σε όλο το μήκος παλαιό και μειωμένης αντοχής προφύλαξης των εσωτερικών συρμάτων και κρίθηκε πως έπρεπε να αντικατασταθεί ολόκληρο, κάτι που πραγματοποιήθηκε σε ήδη κατασκευασμένο και αποπερατωμένο μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου όπου γίνεται η ανάπλαση.
Αναφέρεται, επίσης, ότι μέχρι την παραλαβή της προέγκρισης από τη Διαχειριστική Αρχή παρήλθε χρονικό διάστημα και δεν υπολείπεται συμβατικός χρόνος, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται έγκριση της παράτασης κατά ένα μήνα, δηλαδή έως τις 17 Μαρτίου.