Παραίτηση με αιχμές του αντιδημάρχου Μεσσήνης Γ. Στραβόλαιμου

Παραίτηση με αιχμές του αντιδημάρχου Μεσσήνης Γ. Στραβόλαιμου

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Μεσσήνης κοινοποίησε χθες με επιστολή του στο δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Στραβόλαιμος.
Ο κ. Στραβόλαιμος επικαλείται διαφωνίες στον τρόπο διοίκησης του Δήμου από το δήμαρχο Μεσσήνης, τον οποίο κατηγορεί για συγκεντρωτισμό, εγωκεντρισμό και απόλυτες απόψεις, ενώ του επιρρίπτει ευθύνες για ανύπαρκτη περιφερειακή πολιτική, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Δήμου, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η δεύτερη παράγραφος της επιστολής παραίτησης Στραβόλαιμου διαφέρει στο ύφος από το υπόλοιπο κείμενο.
Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασόπουλος έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης, ενώ γνωστοποιεί ότι μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (την Τετάρτη 5/2/14), σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του, του επισήμανε ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα δημοτών, υπαλλήλων και αιρετών σχετικά με τη μη ανταπόκρισή του στα καθήκοντά του τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντονισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής που αφορά στη Δ.Ε. Πεταλιδίου, και προχθές υπέγραψε σχετική επιστολή.
 
Κείμενο παραίτησης Στραβόλαιμου
Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Στραβόλαιμος αναφέρει: «Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Υγείας, Λαϊκών Αγορών και από υπεύθυνος της Δ.Ε. Πεταλιδίου.
Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι διαφωνούσα με την πολιτική σου και τον τρόπο που διοικείς το Δήμο. Συγκεκριμένα, τα κύρια χαρακτηριστικά της άσκησης της πολιτικής σου στο Δήμο, είναι ο συγκεντρωτισμός, οι εγωκεντρικές και απόλυτες απόψεις σου και η ανύπαρκτη περιφερειακή πολιτική σου, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Δήμου, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας.
Την παραπάνω διαφωνία και αντίδρασή μου είχα εκφράσει τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο στο παρελθόν. Δυστυχώς, η βελτίωση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα.
Δηλώνω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εργαζομένους στο Δήμο για την καλή και γόνιμη συνεργασία που είχα ως αντιδήμαρχος».
Ερωτηθείς από το «Θ» για τις επόμενες ενέργειές του, ο κ. Στραβόλαιμος απάντησε πως θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος. «Δεν πάω με κανέναν, όταν θα έρθει η ώρα θα δω τι θα κάνω», απάντησε χαρακτηριστικά, «παγώνοντας» έτσι τις φήμες που τον φέρουν να βρίσκεται πιο κοντά στη συμμετοχή του στο συνδυασμό του Δημ. Σαμπαζιώτη.
 
Αποδεκτή η παραίτηση και παράπονα
Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασόπουλος ανακοίνωσε πως αποδέχεται την παραίτηση Στραβόλαιμου από τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί (εποπτεία Υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Λαϊκών Αγορών, καθώς και τις κατά τόπο αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου) και δήλωσε πως, παρότι
αποδέχεται την παραίτηση του κ. Στραβόλαιμου, διαφωνεί κάθετα με το ύφος και την ουσία της δεύτερης παραγράφου της επιστολής, που προσβάλλει το θεσμό τόσο του αντιδημάρχου όσο και του δημάρχου.
Επίσης, ενημέρωσε για όσα διαμείφθηκαν στη μεταξύ τους συνάντηση μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, ότι του επισήμανε ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα δημοτών, υπαλλήλων και αιρετών σχετικά με τη μη ανταπόκρισή του στα καθήκοντά του τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντονισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής που αφορά στην ΔΕ Πεταλιδίου, καθώς και ότι την Πέμπτη, υπέγραψε επιστολή προς τον κ. Στραβόλαιμο, στην οποία περιγράφονται όλα τα παραπάνω.
 
Η πλειοψηφία
Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, από μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, ανατρέπουν τα λεγόμενα του κ. Στραβόλαιμου. Όπως μας επισήμαναν, ουδέποτε ο κ. Στραβόλαιμος είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του επί της πολιτικής που ακολουθούσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, αλλά αντίθετα τον προέτρεπε να συνεχίσει, λέγοντας πως είναι μαζί του.
Μας είπαν, δε, πως ήταν αναμενόμενη η ενέργεια του κ. Στραβόλαιμου, αφού από τους εκλεγμένους της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου (Γ. Στραβόλαιμο, Παν. Γιαννόπουλο και Φωτ. Πουρναρά) περίμεναν ένας να εγκαταλείψει τα δημοτικά πράγματα (όπως έγινε με τον κ. Πουρναρά, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα στο Δ.Σ. πως δε θα ξανασυμμετέχει στα κοινά), ένας θα έφευγε για το συνδυασμό του κ. Σαμπαζιώτη («φωτογραφίζοντας» τον κ. Στραβόλαιμο) και ένας θα έμενε στο συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου («φωτογραφίζοντας» τον Παν. Γιαννόπουλο).
Μας θύμισαν, επίσης, ότι στις αλλαγές των αντιδημάρχων ήταν ο κ. Στραβόλαιμος εκείνος που μπήκε «σφήνα» μεταξύ του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου και του Παν. Γιαννόπουλου, οι οποίοι «είχαν δώσει τα χέρια», με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην οριστεί αντιδήμαρχος και αντίθετα, να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του αντιδημάρχου ο παραιτηθείς Γ. Στραβόλαιμος, γεγονότα που είχαν δημοσιευτεί από το «Θ» και ουδέποτε διαψεύστηκαν. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου