Προεκλογική εμφάνιση Π. Τατούλη στη Μεσσηνία με απολογισμό και αιχμές για Αποστολόπουλο

Προεκλογική εμφάνιση Π. Τατούλη στη Μεσσηνία  με απολογισμό και αιχμές για Αποστολόπουλο


Ανακοίνωσε μελέτη 2,5 εκτ. Ευρώ για Αερόπολη – Δυτική Μάνη – Καλαμάτα 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
Την πρώτη του δημόσια προεκλογική ομιλία έκανε κατά κάποιον τρόπο χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στην εκδήλωση κοπής πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. 
Ο κ. Τατούλης έκανε ένα μίνι απολογισμό πολιτικής, ενθυμούμενος ακόμα και τον πρώην γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, όταν του έφερνε αντιρρήσεις να αναλάβει η Περιφέρεια το ΕΣΠΑ. 
Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Αποστολόπουλου, ως υποψήφιου περιφερειάρχη από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, για τη συσπείρωση όσων διαφωνούν από το ΠΑΣΟΚ με την υποψηφιότητα Τατούλη και Βουδούρη από το ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, ο κ. Τατούλης κατά τη χθεσινή του ομιλία ανακοίνωσε ότι έως τις 15 Μαρτίου θα δημοπρατηθεί η μελέτη του δρόμου Αρεόπολη – Αγ. Νικόλαος – Στούπα – Καρδαμύλη – Καλαμάτα. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. 
Ακόμα, ανέφερε ότι κατατέθηκε ο φάκελος για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση του οδικού έργου Ρωμανός – Γαργαλιάνοι. Ο κ. Τατούλης, εκτίμησε ότι έως την άλλη εβδομάδα θα υπογράψει την ένταξη του έργου.
 
Κοπή πίτας
Η εκδήλωση χθες το μεσημέρι ξεκίνησε με χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά των υπαλλήλων στην προσαρμογή του νέου θεσμού, αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ευχήθηκε το 2014 να αποτελέσει ανάχωμα στις ανατροπές των εργασιακών δικαιωμάτων και στην υποχώρηση του κοινωνικού κράτους. Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά κάθε υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας.
Από την πλευρά της, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, τόνισε πως το προσωπικό της Π.Ε. Μεσσηνίας είναι πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ σχολίασε πως μόνο με σκληρή δουλειά υπάρχουν αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, εκτελούνται στην Περιφέρεια έργα πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ και πως ο μόνος λόγος γι’ όλα αυτά είναι ο Πέτρος Τατούλης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων κ. Λιβάς ευχήθηκε στους συναδέλφους του κουράγιο, καθώς και το 2014 θα είναι πολύ δύσκολο έτος, ενώ τους προέτρεψε να αγωνισθούν και να διεκδικήσουν το κομμάτι τους από την πίτα και να μην περιμένουν να τους μοιράσει. 
 
Π. Τατούλης
Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης αρχικά αναφέρθηκε στα στοιχεία της συνεννόησης και της συνεργασίας, τα οποία σφυρηλατούν την ενότητα της κοινωνίας και απαντούν στις υστερόβουλες σκέψεις και ιδέες που θέλουν, ως άλλοθι, σημαντικές δομές και δυνάμεις της χώρας να επιρρίπτουν την ευθύνη στη δημόσια διοίκηση. 
«Κανένας πολίτης δεν μπορεί να επενδύσει σε ένα σύστημα που δεν έχει φερεγγυότητα, δεν είναι αξιόπιστο, που δεν έχει την ικανότητα να λέει στους πολίτες αλήθειες και να μην τους χαϊδεύει τα αυτιά, βάζοντας πάντοτε στο στόμα του καλές κουβέντες που δήθεν θέλουν να ακούν οι πολίτες, αντιστρατεύοντας επί  της ουσίας τη βαθιά πληγή  της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου που είναι ο άκρατος λαϊκισμός. 
Οι πολίτες αναζητούν πολιτικούς που θα μπορούν να πουν όχι σε όσα μέχρι τώρα ακούγονταν εύηχα στα αυτιά των πολιτών, αλλά δεν τους έσωσαν και δεν έσωσαν την κοινωνία μας. Οι πολίτες περιμένουν θαρραλέες τάσεις και απόψεις, ξεκάθαρες αντιλήψεις. Δε χρειάζονται καινούργια πρότυπα Τσε Γκεβάρα ή άλλων λαϊκών αγωνιστών που στο παρελθόν μπορεί, σε διαφορετικό πολιτικό χρόνο, να ανέδειξαν μέσα από την ανιδιοτέλειά τους τη σταθερότητα στην πίστη των απόψεων που ήθελαν να εκφράσουν».
Σε άλλο σημείο, ο κ. Τατούλης είπε ότι η προσπάθεια για διάκριση του κόσμου σε διαφορετικά στρατόπεδα, σε κεντροαριστερούς, δεξιούς, αριστερούς, σε μνημονιακούς και μη μνημονιακούς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση της πιο υστερόβουλης, ιδιοτελούς προσέγγισης όσων τα επαγγέλλονται.
Τέλος, μεταξύ άλλων, θυμήθηκε τον πιθανό συνυποψήφιό του Τάσο Αποστολόπουλο: «Σε προηγούμενες περιόδους, ενώ στα χαρτιά φαινόταν ότι η αποκεντρωμένη περιφέρεια  εκτελούσε 100% το πρόγραμμα, επί της ουσίας μόνο το 20% χρησιμοποιούσε. Το υπόλοιπο 80% το διόρθωνε λογιστικά για να καλύπτεται στα χαρτιά. Αυτά σας τα λέω για να δείτε από την πρώτη στιγμή τι αντιμετωπίσαμε. Είτε με τον τότε γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος μιλούσε και ήταν παράτολμος για να μας δοθεί η ευθύνη του ΕΣΠΑ. Έτσι έλεγε ο αγαπημένος μου ο φίλος, Τάσος Αποστολόπουλος, αλλά και οι μετέπειτα αποκεντρωμένοι που έλεγαν ότι είναι καιρός ο Τατούλης να απεντάξει έργα από το πρόγραμμά του».