Στον ανακριτή του Πύργου χθες Μπρεδήμας, Μπεχράκης και Φαββατάς για τα σκουπίδια της Καλαμάτας

Στον ανακριτή του Πύργου χθες  Μπρεδήμας, Μπεχράκης και Φαββατάς για τα σκουπίδια της Καλαμάτας

Στον ανακριτή του Πύργου, που χειρίζεται την υπόθεση του σκουπιδοεργολάβου Θόδ. Καράμπελα, ο οποίος βρέθηκε να έχει θάψει περί τους 200 τόνους σκουπιδιών από την Καλαμάτα στο δρυοδάσος της Φολόης, βρέθηκαν χθες, προκειμένου να καταθέσουν, οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμας και του «Δικτύου» Στ. Μπεχράκης, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Φαββατάς.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι με τα στοιχεία που υπάρχουν και τη διερεύνηση του θέματος ανοίγει ένας νέος κύκλος και αναμένεται να υπάρξουν κλήσεις κι άλλων ατόμων προς κατάθεση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως τέθηκε ο προβληματισμός από τους μάρτυρες, ενώ εξηγήθηκε και η στάση που τήρησαν όπου χρειάστηκε να ληφθούν αποφάσεις ανάθεσης της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας.
Όπως εκτιμάται, επισημάνθηκε το γεγονός ότι η πληρωμή της μεταφοράς των απορριμμάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας γινόταν χωρίς παραστατικά για το χρονικό διάστημα από το Πάσχα του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2013, καθώς και ότι πρέπει να βρεθούν τα παραστατικά και τα δρομολόγια που γίνονταν, για να προκύψει το σημείο όπου εναποτίθεντο τα απορρίμματα. 
Σύμφωνα με όσα είχαμε δημοσιεύσει προ ημερών, το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, η οποία είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχει συνάψει ο εργολάβος με το Δήμο Καλαμάτας και όλα τα νόμιμα παραστατικά με τα οποία ο Δήμος Καλαμάτας προχωρούσε στις πληρωμές του.
Άλλωστε, οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας είχαν ζητήσει στοιχεία από τη Δημοτική Αρχή για το πού πηγαίνουν τα σκουπίδια, χωρίς ωστόσο να έχει παρουσιαστεί κανένα επίσημα.
Χ.Χ.