Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Τσαυτάρη, με σωρεία αιτημάτων προς επίλυση

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Τσαυτάρη,  με σωρεία αιτημάτων προς επίλυση

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, συναντήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Λαμπρόπουλος.
Ο κ. Λαμπρόπουλος, αφού ζήτησε από τον υπουργό την αύξηση του αφορολόγητου των αγροτών και την τήρηση βιβλίων από δέκα σε είκοσι χιλιάδες ευρώ, στη συνέχεια έθεσε σειρά αιτημάτων.
Συγκεκριμένα ζήτησε:
-Να λειτουργήσουν όπως πρέπει οι Ομάδες Παραγωγών εν όψει της νέας ΚΑΠ
-Να υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ
-Να υπάρξει, μέσω της νέας ΚΑΠ, άμεση χρηματοδότηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών συκιάς και κορινθιακής σταφίδας με γενναίες χρηματοδοτήσεις που θα καλύπτουν και τα έξοδα καλλιέργειας (όχι μόνο την προμήθεια φυτωρίων ).
-Να σχεδιασθεί η δημιουργία μικρών φραγμάτων και στη Μεσσηνία (όπως έχει γίνει για τη Λακωνία) για την άρδευση καλλιεργειών, με ταυτόχρονη εκμετάλλευσή τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (μικρά υδροηλεκτρικά εργοστάσια).
-Να δημιουργηθούν κτηνοτροφικές ζώνες και στη Μεσσηνία.
-Να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των υφιστάμενων σταυλικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς.
-Να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το ΟΣΔΕ (νέος τρόπος ενεργοποίησης δικαιωμάτων).
-Να υπάρξουν σχέδια βελτίωσης για αντικατάσταση και προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων και να υλοποιηθούν άμεσα αυτά που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα, καθώς και να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ η απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της μη καρπόδεσης κατά την ελαιοκομική περίοδο 2013 – 2014.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Μεσσήνιου βουλευτή, ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για τη γόνιμη συνεργασία.