Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη για την απάτη των 2 εκατ. ευρώ

Συνεχίζεται και σήμερα  η δίκη για την απάτη των 2 εκατ. ευρώ

Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ολοκληρώθηκαν χθες κατά τη συνέχιση εκδίκασης της υπόθεσης απάτης από ανώνυμη εταιρεία της Καλαμάτας, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα έτη 2001 και 2002, με βασικό κατηγορούμενο δικηγόρο της Καλαμάτας.
Τα στελέχη των τραπεζών Alpha Bank και τότε Εμπορικής κατέθεσαν κατά του κατηγορούμενου δικηγόρου, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην ήξερε τι γινόταν με τα άλλα δύο άτομα που είχε παρουσιάσει ως επενδυτές.
Η δίκη χθες διεκόπη, λόγω του προχωρημένου της ώρας, και σήμερα θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.
 
Είχε αντιρρήσεις
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος έχει καταδικασθεί σε 15 χρόνια κάθειρξης και κατηγορείται ότι με άλλα δύο άτομα που παρουσίαζε ως μεγαλοεπενδυτές σύναψε δάνεια με τις τράπεζες.
Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ένα από τα άτομα αυτά, που ανέλαβε και πρόεδρος της εταιρείας, εμφανιζόταν με πλαστή ταυτότητα πλούσιου επιχειρηματία και προσημείωνε ακίνητά του, χωρίς ο πραγματικός επιχειρηματίας να το γνωρίζει.
Χθες, υπάλληλος της τότε Εμπορικής Τράπεζας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, τονίζοντας πως γνώριζε τον κατηγορούμενο δικηγόρο, καθώς και την οικογενειακή τους επιχείρηση, αλλά ο ίδιος είχε αντιρρήσεις για τις χρηματοδοτήσεις που ζητούσε. Ωστόσο, αυτές εγκρίθηκαν από ανώτερα κλιμάκια της τράπεζας.
 
Αρνείται τις κατηγορίες
Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι επιφυλάξεις του εδράζονταν στο ότι οι δυνατότητες της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν μικρότερες από τη χρηματοδότηση που ζητούνταν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και μετά την πρώτη εκταμίευση χρημάτων, το έλλειμμα της  εταιρείας μεγάλωνε, ενώ υπήρχε και μεγάλο άνοιγμα με ακάλυπτες επιταγές.
Η πρώτη εκταμίευση, όπως είπε ο μάρτυρας, ήταν ύψους 150.000 ευρώ, που ήταν και το όριο χορήγησης για το κατάστημα της τράπεζας στην Καλαμάτα, ενώ μετά ήταν σχεδόν καθημερινή η αλλαγή των όρων διαπραγμάτευσης από τον κατηγορούμενο, καθώς στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα αύξησης του ορίου χρηματοδότησης.
Τέλος, ερωτώμενος ισχυρίσθηκε πως κατά την προσωπική του άποψη ο κατηγορούμενος δικηγόρος καθοδηγούσε τα νήματα της υπόθεσης.
Πάντως, ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα απατεώνων.

Της Βίκυς Βετουλάκη