Σύνθημα τίτλου και ανόδου στη “Μαύρη Θύελλα” από τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο

Σύνθημα τίτλου και ανόδου στη “Μαύρη Θύελλα”  από τον Αντώνη Κωνσταντόπουλο

«ΟΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ Η Β΄ ΕΘΝΙΚΗ»

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Μπορεί να έχασε μεγάλο μέρος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, λόγω του τραυματισμού του στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως πλέον εδώ και κάμποσο καιρό έχει τεθεί στη διάθεση του Μίλτου Γκόφα, προσφέροντας μία ακόμη σπουδαία λύση στο χώρο της αμυντικής γραμμής. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για ένα σπουδαίο αμυντικό, με μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες και αποτελεί τύχη για κάθε προπονητή να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.
Και μπορεί ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος να μη μας έχει συνηθίσει στο να βρίσκει με ευκολία τα αντίπαλα δίχτυα, άλλωστε η δουλειά του είναι να «γλιτώνει» γκολ, όμως συνήθως, όποτε το πετυχαίνει, σημαίνει και βαθμούς. Το γκολ, λοιπόν, που πέτυχε ο 28χρονος αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός στο παιχνίδι της Κορίνθου, χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο της τελικής αντεπίθεσης της Μαύρης Θύελλας, που έχει βάλει πλώρη για άνοδο στην κορυφή και επιστροφή στη β΄ Εθνική…
«Ναι είμαι χαρούμενος που σκόραρα και ήρθε μ’ αυτό τον τρόπο η νίκη, αλλά για μένα προτεραιότητα και ζητούμενο είναι να κερδίζει η ομάδα. Είναι θετικό ότι περάσαμε από μια πολύ δύσκολη έδρα, από έναν αντίπαλο εξαιρετικά ισχυρό. Η αλήθεια είναι ότι η νίκη μας δεν ήρθε εύκολα, η Κόρινθος μπορούσε να σκοράρει στο τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές του δεύτερου, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σύμμαχός μας. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ, όμως τέλος καλό, όλα καλά. Προσωπικά, θεωρώ ότι το παιχνίδι αυτό ήταν πιο σημαντικό, ακόμη και από αυτά που ακολουθούν. Ξέρετε ότι με ήττα θα είχαμε μείνει πάρα πολύ πίσω και τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Τώρα είμαστε στο 60%, απομένει το 40% και οι νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν», τόνισε ο πολυσύνθετος κεντρικός αμυντικός της Μαύρης Θύελλας.
Όπως επισημαίνει μιλώντας στο «Θάρρος», οι επόμενες τρεις αγωνιστικές θα κρίνουν κατά μεγάλο βαθμό την προσπάθεια της ομάδας για να επανέλθει στη Β΄ Εθνική: «Τα τρία επόμενα παιχνίδια με Κόρινθο, Καραϊσκάκη και Μεσσηνιακό, θεωρώ προσωπικά ότι θα βγάλουν πρωταθλητή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δε θα κερδίσουμε την Ερμιονίδα. Είμαι βέβαιος ότι θα πάρουμε το παιχνίδι, όπως είμαι βέβαιος ότι με τον τρόπο που παίζουμε δε χάνεται η Β΄ Εθνική. Κάναμε τεράστια προσπάθεια για να φθάσουμε στο σημείο αυτό και να καλύψουμε τις απώλειες που υπήρξαν στο ξεκίνημα και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, όλοι γνωρίζουν τι ώθηση δίνει στη Μαύρη Θύελλα ο κόσμος που πρέπει να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο και να μας συμπαρασταθεί». Ο Κωνσταντόπουλος έριξε ακόμη φως στα στοιχεία τα οποία έφεραν την αναγέννηση της ομάδας και την επαναφορά της στο κόλπο της ανόδου: «Πολλά έπαιξαν ρόλο. Βοήθησε η αλλαγή προπονητή, κυρίως ψυχολογικά, οι παίκτες έβγαλαν προσωπικότητα και χαρακτήρα, η διοίκηση, ο κόσμος, όλα. Τίποτα, όμως, δεν ήρθε τυχαία. Η ομάδα είχε ούτως ή άλλως εξαιρετικό ρόστερ, δουλέψαμε πολύ με τον κ. Γκόφα και τον κ. Κακαλέτρη στην αρχή, και η συνέχεια γνωστή».
Όσον αφορά στη δική του παρουσία, την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα και την προσπάθεια να αφήσει το στίγμα του στην πορεία πρωταθλητισμού, είπε: «Ο τραυματισμός με άφησε πίσω, όμως πλέον εδώ και αρκετό καιρό είμαι καλά. Κάθε παίκτης σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένει την ευκαιρία από τον προπονητή του. Την πήρα, λοιπόν, κι εγώ και είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα να νικά. Η Καλαμάτα έχει μεγάλο βάθος, παίκτες που μπορούν να καλύψουν κάθε κενό, κάτι που φάνηκε για παράδειγμα με τις απώλειες Καντούτση, Σκαρλάτου, Οντβόνγκ ή ακόμη και του Πούτση, που έχει μείνει τελευταία στον πάγκο. Το σημαντικό είναι ότι όλοι έχουμε κοινό στόχο, δηλαδή τις νίκες, τους βαθμούς και την άνοδο στη Β΄ Εθνική».

Ξεκινά αύριο η προετοιμασία για τον τελικό της Κυριακής
Στα αγωνιστικά τέλος, η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε πρόγραμμα αποθεραπείας στο γήπεδο της Σπερχογείας, και το ευχάριστο μήνυμα εστιάζεται στην ενσωμάτωση των Καντούτση και Σκαρλάτου. Σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό, ενώ από αύριο ξεκινά η προετοιμασία για τον τελικό της Κυριακής με την Ερμιονίδα, στον οποίο φαίνεται πως θα επιστρέψουν οι Καντούτσης, Σκαρλάτος, ίσως και ο Οντβόνγκ, που έχει πιθανότητες για αποστολή.