Τα διόδια τρώνε τον τοπικό τουρισμό


Την αγωνία τους για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Πελοπόννησο εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι του Νομού Λακωνίας, με αφορμή τις νέες τιμές στα διόδια.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, μετά τις σαρωτικές αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων, ακόμα και μια σύντομη διαδρομή γίνεται απαγορευτική, που πολλές φορές φτάνει να ξεπερνά και αυτήν την τιμή της μετακίνησης με αεροπλάνο.
Σύμφωνα με τη νέα ανατίμηση, η οποία ισχύει από την 4η Φεβρουαρίου, στους πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στο σκέλος Αθηνών-Κορίνθου, οι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν αυξημένα διόδια και στις δύο κατευθύνσεις των σταθμών της Ελευσίνας και του Ισθμού, ενώ έχουν προστεθεί και λειτουργούν πλευρικοί σταθμοί διοδίων για την απαγόρευση της χρήσης του επαρχιακού δικτύου χωρίς επιβάρυνση.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στην Πελοπόννησο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό τόσο στην οδική προσβασιμότητα όσο και στην προσέλκυση επισκεπτών από την εσωτερική αγορά, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά του αναφορικά με την αλόγιστη, όπως την χαρακτηρίζει, ανατίμηση των διοδίων.