Το 6ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Elite

Το 6ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας  στο ξενοδοχείο Elite

Για 6η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elite το 6ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση των ιατρών της Μεσσηνίας και όλων των ιατρών και νοσηλευτών που ενδιαφέρονται για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα υγείας, συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) του Γενικού & Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με την παροχή υπηρεσιών υγείας, διότι η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους θέματα υγείας της καθημερινής πραγματικότητας.
Την Παρασκευή, στις 8.00 το βράδυ, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Βιοποικιλότητα και Φυσικά Προϊόντα: Αέναος Βιομηχανική Εκμετάλλευση;», από τον καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Λέανδρο-Αλέξιο Σκαλτσούνη, με ελεύθερη προσέλευση για κάθε ενδιαφερόμενο. Στον ίδιο χώρο, στις 7.30, θα γίνει και η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ενώ θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον αθλητή ειδικών ικανοτήτων Γεώργιο Λαζαρίδη. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από Χορωδίες της Καλαμάτας.
Στις εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνονται κλινικά φροντιστήρια, διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών.
Οι διοργανωτές θεωρούν ότι η επιστημονική αυτή εκδήλωση δίνει νέο νόημα και νέες προοπτικές στην εκπαιδευτική δια­δικασία, που οπωσδήποτε θα έχει θετική επίδραση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό και στην ευρύτερη περιφέρεια.
 
Ιστορία του συνεδρίου
Ο θεσμός της «Ημερίδας Υγείας Μεσσηνίας» ξεκίνησε πριν από το 2009, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Πανεπιστημιακής Κλινικής Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) και των νοσοκομείων του νομού. Σήμερα, συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) του Γενικού & Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Το εγχείρημα ξεκίνησε από την ανάγκη των λειτουργών της υγείας, για ενημέρωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευση και υλοποιήθηκε ως εξής:
-1η & 2η Ημερίδα Υγείας Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009 και 2010
-3ο, 4ο, 5ο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2011, 2012, 2013
Στην αρχή, η προσπάθεια αυτή στόχευε αποκλειστικά στην εκπαίδευση και γι’ αυτό το λόγο ήταν σεμιναριακού τύπου. Από το 2011, όμως, η «Ημερίδα Υγείας» αναβαθμίστηκε σε συνέδριο, διότι η ανάγκη προβολής των επιστημονικών εργασιών των ιατρών ήταν επιτακτική.