Φανέρωσε και πάλι τη δυναμική του το τμήμα μπάσκετ της Καλαμάτας ’80 (φωτογραφίες)


ΠΟΛΥ ΓΛΕΝΤΙ, ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΤΣΑΡΕΑ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑ
Τη δυναμική του φανέρωσε το βράδυ της Παρασκευής, στον αποκριάτικο χορό που διοργάνωσε στην «Τριλογία», το τμήμα μπάσκετ της Καλαμάτα 80, που έχει κατορθώσει τα τελευταία ειδικότερα χρόνια, ν’ ανέβει κατακόρυφα στη συνείδηση των ανθρώπων του αθλητισμού εντός νομού αλλά και εκτός. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους πολυάριθμους φίλους των «Λύκων», ενώ την πολύ ωραία βραδιά αγκάλιασαν αρκετοί παράγοντες, αθλητές και προπονητές τοπικών σωματείων, που στηρίζουν στην πράξη τη δύσκολη, είναι η αλήθεια, προσπάθεια της διοικούσας επιτροπής.
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν βεβαίως οι πρωταγωνιστές, το τεχνικό επιτελείο και οι αθλητές όλων των τμημάτων του συλλόγου, που πλέον απαριθμεί, ως τμήμα μπάσκετ, περίπου 300 μέλη.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας από την πλευρά του, αποδέχθηκε την πρόταση και βρέθηκε γι’ αρκετή ώρα στην εκδήλωση, το ίδιο και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Γιάννης Αδαμόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Σταυριανόπουλος και βεβαίως η ηγεσία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και της ενωσιακής διαιτησίας. Αν μη τι άλλο, η εικόνα μιας κατάμεστης αίθουσας έκανε τους διοργανωτές να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση – δεν μιλάμε βεβαίως για τα οικονομικά οφέλη που έφερε ο αποκριάτικος χορός – βλέποντας τους κόπους και τον ιδρώτα να αποδίδουν καρπούς.
Η εκδήλωση άνοιξε με το σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου, Απόστολου Τσόπελα, και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα – τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε να προσφέρει πιο πολλά στον αθλητισμό αλλά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο προτεραιότητα έχει η στήριξη των ανθρώπων που ανεβαίνουν «Γολγοθά» – και του περιφερειακού συμβούλου Θόδωρου Σταυριανόπουλου.
Πέρα από το γλέντι, την ωραία ατμόσφαιρα και το ωραίο φαγητό, η εκδήλωση είχε και βραβεύσεις. Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να απουσίαζε από το «μπλοκάκι» μια κίνηση που φαντάζει για πολλούς ως δεδομένη, όμως τούτη τη φορά τα πράγματα έγιναν ακριβώς έτσι όπως έπρεπε.
Η Καλαμάτα 80 βράβευσε δύο ανθρώπους που πέρασαν από την ομάδα, πριν γράψουν τη μεγάλη προσωπική ιστορία στο ελληνικό μπασκετικό στερέωμα, αλλά και το παιδικό τμήμα του Συλλόγου, που έφθασε πέρυσι στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ δεν άφησε απ’ έξω τον Δήμαρχο Καλαμάτας.
Η αρχή έγινε με τη βράβευση ενός εκ των κορυφαίων σύγχρονων Μεσσήνιων αθλητών καλαθοσφαίρισης, του Νικόλα Παπανικολόπουλου, ο οποίος πέρασε στο ξεκίνημα της καριέρας του, πριν φθάσει ν’ αγωνίζεται στην Α1, όπου και πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών, από την Καλαμάτα 80, και στη συνέχεια «πάσα» πήρε ο Ανδρέας Κατσαρέας, που έκανε τα πρώτα του σημαντικά μπασκετικά βήματα στους «Λύκους», όπου και έκλεισε άλλωστε σχετικά πρόσφατα την καριέρα του.
Το κλείσιμο ήρθε αρκετά μετά τα μεσάνυκτα και περιελάμβανε τη λαχειοφόρο αγορά, που ήταν εμπλουτισμένη με πολλές δεκάδες δώρα, προσφορά επιχειρηματιών και φίλων του συλλόγου.

Του Νίκου Μπαλόπουλου