Φραστικές κόντρες για τις ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα

Φραστικές κόντρες για τις ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας συζήτησε, μεταξύ άλλων, την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2014», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ από ΣΑΤΑ και 220.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.
Το έργο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και μέσω αυτού θα εκτελεσθούν μια σειρά από παρεμβάσεις σε δρόμους στην Καλαμάτα, στο Πλατύ και στη Σπερχογεία.
Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω παρέμβαση προκάλεσε ενστάσεις από την πλευρά των μελών της μείζονος μειοψηφίας. Ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας, αλλά και ο Δημ. Φαββατάς τόνισαν ότι δεν είναι δυνατό η Δημοτική Αρχή, τρεις μήνες περίπου πριν από τις δημοτικές εκλογές, να υπόσχεται στους δημότες παρεμβάσεις σε δρόμους του Δήμου Καλαμάτας.
«Κρατήσατε το συγκεκριμένο έργο μόνο και μόνο για να προχωρήσετε σε μία ακόμη προεκλογική παροχή προς τους πολίτες. Είναι, τουλάχιστον, ηθικά απαράδεκτο να μετέρχεστε τέτοιες μεθόδους προκειμένου να αποσπάσετε ψήφους. Αν μη τι άλλο, με τέτοιου είδους έργα επηρεάζετε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας», σημείωσε ο κ. Μπρεδήμας.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής απαντήσεις έδωσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Π. Μπουζιάνης και ο αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος. Ο δεύτερος σχολίασε: «Αλίμονο, αν οι δημότες εξαρτούν την ψήφο τους από το συγκεκριμένο έργο. Αν μη τι άλλο, υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους. Από την άλλη πλευρά, ένας Δήμος δεν μπορεί να διακόπτει τη λειτουργία του με τη δικαιολογία ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Αν επικρατούσε ανάλογη λογική, δε θα υπήρχε λόγος να ψηφίσουμε ούτε προϋπολογισμό ούτε τεχνικό πρόγραμμα για το 2014».
Με τη σειρά του ο κ. Μπουζιάνης παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει «παρέμβαση» στη συνείδηση των πολιτών, όχι για τις ασφαλτοστρώσεις, αλλά διότι «παρά το μικρό χρονικό διάστημα της θητείας μας υλοποιήσαμε ένα σημαντικό έργο στο Δήμο Καλαμάτας. Χάρις στη χρηστή οικονομική πολιτική το 2013, έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε έργα με ίδιους πόρους».