24χρονος Γεωργιανός και ανήλικος γιος ψάλτη οι δράστες της στυγνής δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη

24χρονος Γεωργιανός και ανήλικος γιος ψάλτη οι δράστες της στυγνής δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη

Η χρηματική προσωπική συμφωνία, όπως όλα δείχνουν, ήταν το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα από τον 24χρονο Γεωργιανό που ζει τα τελευταία 4 χρόνια στην περιοχή και τον 17,5 ετών ανήλικο γιο ψάλτη της περιοχής. Αμφότεροι γνώριζαν τον 54χρονο και, σύμφωνα με πληροφορίες, τον είχαν συναντήσει αρκετές φορές.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας δε χρειάσθηκε παρά δύο 24ωρα για να φθάσει στα ίχνη και τη σύλληψη των δύο δραστών, οι οποίοι έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους. Ανατριχιαστικές, δε, ήταν οι λεπτομέρειες που έδωσαν στους αστυνομικούς για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, ενώ αποκάλυψαν ότι το αντικείμενο με το οποίο τον χτύπησαν ήταν μια σιδερογροθιά, την οποία και πέταξαν στη συνέχεια και αναζητά η Αστυνομία.
 
Ήθελαν περισσότερα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις ομολογίες, οι δύο νεαροί έφθασαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη στις 9.00 το βράδυ και έπειτα από ώρα διαφώνησαν για χρηματικό ποσό, καθώς ζητούσαν περισσότερα χρήματα απ’ όσα ο αρχιμανδρίτης ήθελε να τους δώσει. Όπως ήταν γυμνός ο 54χρονος, ο Γεωργιανός, σύμφωνα και με την ομολογία του ανήλικου, τον χτύπησε στο κεφάλι με μια σιδερογροθιά που είχε μαζί του. Ο αρχιμανδρίτης έπεσε στο έδαφος και το πουκάμισο χρησιμοποιήθηκε ως θανατηφόρα θηλιά στο λαιμό του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ανήλικος αρνείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία, λέγοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον Γεωργιανό να μεταφέρουν το θύμα πάνω σε ένα χαλί και να τον σκεπάσουν με σεντόνι.
Αμέσως μετά έψαξαν όλο το σπίτι, κάνοντας τα πάντα άνω – κάτω. Όπως είπαν, όμως, στους αστυνομικούς δεν πήραν τίποτα, εκτός από το κινητό τηλέφωνο του αρχιμανδρίτη.
Στη συνέχεια, σχεδόν ξημερώματα πια, έφυγαν και ο Γεωργιανός πέταξε τη σιδερογροθιά σε ένα χωράφι.
 
Έρευνες
Η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή, στράφηκε σε ανθρώπους που γνώριζε ο αρχιμανδρίτης και τον επισκέπτονταν σπίτι του. Οι προσαγωγές αλλοδαπών έφεραν αποτελέσματα, με έναν από αυτούς να τους δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να εξιχνιάσουν την υπόθεση.
Όλα πλέον μετά ήταν θέμα ωρών και το βράδυ της Τρίτης είχαν συλληφθεί και οι δύο, ομολογώντας την πράξη τους.
Συνήγοροι υπεράσπισης του ανήλικου Έλληνα ανέλαβαν οι δικηγόροι Σπύρος Λαπιώτης και Ελένη Αλειφέρη, ενώ χωρίς δικηγόρο είναι ο 24χρονος Γεωργιανός και πιθανότατα θα διορισθεί. 

Της Βίκυς Βετουλάκη