Αναβάλλεται η επίσκεψη Σαμαρά στην Καλαμάτα

Αναβάλλεται η επίσκεψη  Σαμαρά στην Καλαμάτα

Στην Αθήνα μετέβη την περασμένη Δευτέρα ο δήμαρχος Παν. Νίκας και επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτισμού, όπου και συναντήθηκε με τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διευκρινίσθηκε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δε θα έλθει στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου, λόγω υποχρεώσεών του στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να βρεθεί στην Καλαμάτα τη συγκεκριμένη ημέρα για τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού, αλλά θα έλθει σε πλέον εύθετο χρόνο.
Επίσης, ο κ. Νίκας συναντήθηκε με τον Ιωάννη Μέξη, προϊστάμενο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης της ΕΕΤΑΑ. Ο δήμαρχος έλαβε από τον κ. Μέξη την υπόσχεση ότι η ΕΕΤΑΑ, που διαχειρίζεται Δράσεις του ΕΣΠΑ για λογαριασμό των Δήμων της χώρας, θα προχωρήσει στην ένταξη σε χρηματοδοτικό μέτρο της κατασκευής του δυτικού ποδηλατόδρομου Καλαμάτας (όδευση από το Δημαρχείο, παράλληλα με το Νέδοντα, στη μαρίνα και κατάληξη στο λιμάνι) και της ανάπλασης της ανατολικής όχθης του Νέδοντα.
Ο κ. Μέξης ανέφερε, ακόμη, ότι μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, θα δοθεί η δυνατότητα έναρξης υλοποίησης έργων που έχουν ενταχθεί και τελούν σε διαδικασία δημοπράτησης, καθώς και δημοπράτησης ενταχθέντων έργων.