Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης για εκπαιδευτικούς στον Ταΰγετο

Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης  για εκπαιδευτικούς στον Ταΰγετο

Το 1ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από τις 23 έως 26 Απριλίου για 150 εκπαιδευτικούς. Θα φιλοξενηθούν, δε, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα. Η οργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τη στήριξη τοπικών συλλόγων, φορέων και πολλών ομάδων της Μεσσηνίας.
Το Σχολείο της Φύσης θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μία βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα γίνει προσέγγιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια πεζοπορική διαδρομή θα πάρουν μέρος και σε ποιο από τα 30+1 βιωματικά εργαστήρια θα συμμετάσχουν, με βάση τα ενδιαφέροντά τους, που θα συντονίζουν εθελοντικά 50 εκπαιδευτές.
Το ανοιξιάτικο σχολείο της φύσης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23 Απριλίου στις 4.00 το απόγευμα (από 1.00 – 3,00 ξενάγηση στην πόλη) και θα τελειώσει το Σάββατο 26 Απριλίου το μεσημέρι στις 3.00.
Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ για όλες τις ημέρες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν έως 5 Απριλίου στο fax 2721092525 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση peekpe.pel@gmail.com.