Βράβευσε τη Γεωργία Αγγελοπούλου – Παπαβασιλείου η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας

Βράβευσε τη Γεωργία  Αγγελοπούλου – Παπαβασιλείου η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας βράβευσε, μεταξύ άλλων, με τιμητική πλακέτα τον καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Γεώργιο Κορρέ, για την ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Τριφυλίας και την ποιήτρια – συγγραφέα από το Κοπανάκι, Γεωργία Αγγελοπούλου-Παπαβασιλειου, για το συγγραφικό της έργο.
Τον κ. Κορρέ προσφώνησε ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, Στάθης Παρασκευόπουλος και την κυρία Αγγελοπούλου, ο ιστορικός μελετητής και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ηλίας Γιαννικόπουλος.
Μετά την απονομή το λόγο πήρε η Γεωργία Αγγελοπούλου – Παπαβασιλείου, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν κάποιοι είμαστε κομμάτια δημιουργίας με τη σωστή συνειδητότητα, μπορούμε να καταφέρουμε εκπληκτικά και καταπληκτικά αποτελέσματα. Και μην ξεχνάμε πως έχουμε το επώνυμο Έλληνες και όλα αυτά γίνονται “Δια την κοινήν της Πατρίδος ωφέλειαν”!
Έχω τη μεγάλη τιμή, απόψε, να είμαι εδώ μπροστά σας. Τη δέχομαι με περίσσια χαρά και σεβασμό. Είναι σημαντικό να με αναγνωρίζουν οι συμπατριώτες μου. Με τον πνευματικό μου αγώνα προσπαθώ να διασώσω την έννοια της λέξης, Άνθρωπος! Ν’ αγγίξει η ψυχή μου, την ψυχή σας! Ομολογώ, ταπεινά, πως είμαι πολύ “μικρή” για να αισθάνομαι “μεγάλη”. Με λόγια όχι “πολλά”, αλλά τα “κατάλληλα”, όπως έλεγε ο μεγάλος μας Σοφοκλής, ελπίζω να περάσω κι εγώ το μήνυμά μου.
Μέσα σ’ αυτό το υπέροχο Σύμπαν στο οποίο υπάρχουμε, το πιο θαυμαστό πλάσμα, το πιο τέλειο δημιούργημα, είναι ο Άνθρωπος. “Κατ’ εικόνα και ομοίωση” του πλαστουργού του, έχει την ελευθερία και τη δυναμική να μεγαλουργεί στο “καθείς εφ’ ω ετάχθη”.
Η ιδιαιτερότητα ενός εκάστου είναι μια έκφραση ξεχωριστή. Με τη δική του γλυκιά τυραννία, από το δικό του αγνάντευμα, πλάθει νόηση, συνείδηση, πλάθει πολιτισμό. Στόχος του να προσφέρει υπεύθυνα “παν έργον αγαθόν”. Μέσα από κοινή δράση και συντροφικότητα, μέσα από το “εμείς” κι όχι το “εγώ”, έτσι μπορούμε μόνο να έχουμε μέλλον ως “κοινωνίες” κι ως “είδος” πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Με κοινό βηματισμό στη σχέση ανθρώπου και δημιουργίας, δεν αφυδατώνεται η ύπαρξή μας, στη ζωή! Πάνω από το “πηγαινέλα” της, πάνω απ’ ό,τι αποτελεί την “αγωνία” της, αγαπώντας την ως “δώρο”, ας εκμεταλλευτούμε ευεργετικά τα “τάλαντα” με τα οποία “σφραγιστήκαμε”. Μόνο έτσι θα δικαιώσουμε την παρουσία μας πάνω στη γη. Να παραμείνουμε Άνθρωποι!».
Η κυρία Αγγελοπούλου- Παπαβασιλείου (Μαλλούσα) είναι μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και της οποίας η λογοτεχνική πορεία – έργο της παρουσιάστηκε πέρυσι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τη Γενική Γραμματέα της Ένωσης, Γιώτα Σβερκούνου – Τσαούση.