Δημήτρης Κουτσούμπας: Ενισχύστε το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαΐου


Ανοικτή συγκέντρωση χθες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα
 
Τις θέσεις του ΚΚΕ όσον αφορά στις εκλογές για την Ευρωβουλή, τους Δήμους και τις Περιφέρειες παρουσίασε χθες στην Καλαμάτα, σε πολιτική ομιλία στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στην αρχή της ομιλίας του έριξε τα βέλη του κατά της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της πολιτικής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Κινούνται στις ίδιες σταθερές και αμετακίνητες ράγες της Ε.Ε. του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, και αν στη διαδρομή ακολουθούν και καμιά διαφορετική παράκαμψη, ο προορισμός τους είναι κοινός, είναι η στρατηγική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων».
Και πρόσθεσε: «Ούτε ανακούφιση ούτε επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα θα οδηγήσει το μοντέλο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα δε υπόλοιπα που λέει, για “ρύθμιση οριστικά της βιωσιμότητας του χρέους”, μόνο ως “μαύρο ανέκδοτο” μπορεί να ακουστούν».
Από τα βέλη του γ.γ. του Κ.Κ.Ε. δεν ξέφυγε και η Χρυσή Αυγή, όταν αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε: «Ο λαός να στείλει τη Χ.Α. και τους υποψηφίους της στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου και ανήκουν, οι θιασώτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που πλήρωσε με αίμα και συντρίμμια τη φασιστική κατοχή».
«Συμπιέζοντας τα μεροκάματα, τους μισθούς, το ασφαλιστικό σύστημα, τις συντάξεις, τις δομές της πρόνοιας, την παιδεία και την υγεία, δημιουργείται ένα πολύ εκρηκτικό πεδίο και η λύση βρίσκεται στο ότι πρέπει να ανατραπούν οριστικά αυτές οι πολιτικές, πρέπει να υπάρξει μία μεγάλη συμπαράταξη λαϊκών, κοινωνικών δυνάμεων, μία μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για ουσιαστικές αλλαγές στην πατρίδα μας.
Από αυτή την άποψη χρειάζεται να ισχυροποιηθεί το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος ακόμα περισσότερο και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και, βεβαίως, αν γίνουν βουλευτικές εκλογές. Αυτό είναι το μήνυμα που απευθύνει το ΚΚΕ», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.
Α.Π.