Κισλόφσκι στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Κισλόφσκι στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι «Ερασιτέχνης κινηματογραφιστής» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας απόψε Πέμπτη, 13 Μαρτίου, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματός της με γενικό τίτλο «Σινεμά στο τετράγωνο». 
«Ένας καθημερινός άνθρωπος ανακαλύπτει τυχαία την τέχνη και τη γοητεία του να είσαι δημιουργός – και αυτή του η ανακάλυψη θα αλλάξει τη ζωή του με ένα μοναδικό και πρωτόγνωρο τρόπο, καθώς εγκαταλείπει την παθητικότητα του θεατή, περνώντας στις ενεργητικές στάσεις ζωής που η τέχνη απαιτεί. Η δεύτερη ταινία του Κισλόφσκι, με την οποία κέρδισε διεθνή φήμη και το Μέγα Βραβείο Φεστιβάλ Μόσχας, είναι μια σπουδή για τον κινηματογράφο μέσα από τον κινηματογράφο και μια καταγγελία πάνω στη λογοκρισία και τη στενοκεφαλιά του σοσιαλιστικού καθεστώτος», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. 
«Η λέξη “ερασιτέχνης” κρύβει μέσα της τον έρωτα για την τέχνη, και ο έρωτας αυτός είναι το κοινό σημείο του Κισλόφσκι με τον ήρωά του, δημιουργοί και οι δυο ενός σινεμά φτωχού και λιτού σε μέσα, πλούσιου όμως σε εσωτερική δύναμη και συναισθήματα».
Αμέσως μετά θα προβληθεί, με ελεύθερη είσοδο, «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή», «το σπάνιο αριστούργημα του Τζίγκα Βερτόφ, υπόδειγμα του δοκιμιακού κινηματογράφου, το οποίο γέννησε το σινεμά βεριτέ και την πρωτοπορία των ’60s, επηρεάζοντας ακόμη και τη διηγηματική τεχνική του βιντεοκλίπ και τη μοντέρνα διαφήμιση. Προβάλλεται εδώ με τη σύγχρονη μουσική επένδυση των Cinematic Orchestra». Χώρος προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ώρα: 21.15, είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18.