Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες & βίντεο)


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Γ.Γ. του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλαση σημειώθηκε ένταση διαδηλωτών με δυνάμεις τις αστυνομίας που για ακόμα μια φορά ήταν αρκετές.

 

 

Από χθες ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Σήμερα, νωρίς το πρωί, τον εωθινό, θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια θα παιανίσει η Φιλαρμονική του Δήμου στους δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης.
Στις 10.30 θα γίνει δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Νικόλαο Ζαχαριά, αναπληρωτή καθηγητή Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η παρέλαση προ των επισήμων αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.15, με την εξής σειρά: Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, Λύκειο Ελληνίδων, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Πολιτιστικό Χορευτικό Σωματείο Μεσσηνίας «Εν Χορώ», Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης», Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Σύλλογος «Ελληνομνήμονες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Αργώ», Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων, Τμήμα Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών ΕΕΣ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Οδηγών και Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Πεζικού & Αεροπορίας.

http://youtu.be/17ZqjbF_ThI