Σπουδές για όλα τα γούστα και επίπεδα στην Κύπρο


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με στόχο τη γνωριμία των Ελλαδιτών υποψήφιων φοιτητών με τα Κυπριακά Πανεπιστήμια, πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου Rex.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση ήταν μία πρωτοβουλία του Εμπορικού Κέντρου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου.
Στην εκδήλωση οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανθρώπους από τα πανεπιστήμια για τα τμήματα που διαθέτει το καθένα, τον τρόπο εισαγωγής, τις υποτροφίες που μπορούν να λάβουν, ενώ διένεμαν και έντυπο υλικό.
Ακολούθησε ομιλία από τον Λουκά Συμεωνίδη, εμπορικό σύμβουλο της Κυπριακής Πρεσβείας στη χώρα μας, ο οποίος εν συντομία παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου αλλά και τα πανεπιστήμια, ενώ έγινε αναλυτική περιγραφή για το κάθε Ίδρυμα από εκπροσώπους τους.
Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν λεπτομερώς για επιμέρους θέματα.
Τα ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια που παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, University of Central Lancashire Cyprus, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και Πανεπιστήμιο Frederick.     

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση