Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αινείας Τζελάτι ,μιλά στο «Θάρρος» για το Final 4 της Καλαμάτας

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αινείας Τζελάτι ,μιλά στο «Θάρρος» για το Final 4 της Καλαμάτας

Μετά τον αρχηγό της ΑΕΚ, Γιάννη Μαντέκα και του Ολυμπιακού, Βασίλη Κουρνέτα, σειρά παίρνουν σήμερα οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων που κλείνουν την τετράδα του Final Four της Καλαμάτας, και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Νικολάκης από την Κηφισιά και ο Αινείας Τζελάτι από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι δύο πολύπειροι αθλητές μιλούν στο «Θάρρος» για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, κάνουν τα προγνωστικά τους και αναπτύσσουν τις σκέψεις τους για τα οφέλη που θα έχει στον αθλητισμό της περιοχής και ειδικά τα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ.

Αινείας Τζελάτι (αρχηγός ΠΑΟΚ)

Θεωρείς την επιλογή της περιφέρειας και ειδικά της Καλαμάτας ως καλή επιλογή για τη φιλοξενία του Final 4;
«Φυσικά όταν μεγάλες διοργανώσεις, όπως αυτή του Κυπέλλου Ελλάδος, πηγαίνουν στην επαρχία, ο κόσμος τις αγκαλιάζει και γεμίζει τα γήπεδα. Το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και στην Καλαμάτα αυτό το Σαββατοκύριακο».

Έχει να φοβάται η διοργάνωση από συμπτώματα… οπαδισμού; Σε φοβίζει ότι θα βρεθούν φίλαθλοι μεγάλων ομάδων;
«Η ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να πατάξει το φαινόμενο της βίας στο άθλημα του βόλεϊ. Είδαμε τελικούς με μικρούς μαθητές κ.ο.κ. Από την άλλη εμείς θέλουμε να αγωνιζόμαστε με τους οπαδούς μας, δίπλα μας… και επιτέλους κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να συμβεί ό,τι γίνεται και σε όλη την Ευρώπη… Οπαδοί αντιπάλων ομάδων να κάθονται δίπλα δίπλα και να πανηγυρίζει ο καθένας για την ομάδα του . Εύχομαι να το δούμε αυτό στην Καλαμάτα…».

Τι έχει χάσει και τι έχει κερδίσει το βόλεϊ από την οικονομική κρίση; Μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες στο άθλημα;
«Το ελληνικό βόλεϊ έχει χάσει τη λάμψη που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι πριν πολύ λίγα χρόνια ο Ηρακλής αγωνίστηκε στον τελικό του Champions League. Πλέον τα μπάτζετ των ομάδων έχουν χαμηλώσει πάρα πολύ και το να συμβεί και πάλι κάτι τέτοιο είναι για την ώρα αδύνατο. Από την άλλη πλευρά νέα παιδιά έχουν βρει την ευκαιρία να αγωνίζονται στις ομάδες και αυτό θα κάνει καλό μακροπρόθεσμα στο άθλημα αλλά και στις εθνικές ομάδες της Ελλάδος».

Τι θα δουν οι ντόπιοι φίλαθλοι και τα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες;
«Όσοι βρεθούν στο κλειστό της Καλαμάτας θα μείνουν ευχαριστημένοι με το θέαμα που θα τους προσφέρουν και οι 4 ομάδες. Πιστεύω θα παιχτεί σπουδαίο βόλεϊ και ελπίζω στο γήπεδο να βρίσκονται μικρά παιδιά που θα επηρεαστούν και θα ασχοληθούν στο μέλλον με το υπέροχο άθλημα που λέγεται «Βόλεϊ».

Ποια είναι τα ατού της κάθε ομάδας και ποια θεωρείς το φαβορί για τον τίτλο;
«Κάθε ομάδα που κατάφερε και έφτασε στα τελικά σημαίνει ότι είναι αρκετά δυνατή. Ίσως φαβορί να μπορούμε να πούμε τον Ολυμπιακό λόγω του ότι πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ και επειδή έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Οι υπόλοιπες 3 ομάδες δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Γενικά πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ αμφίρροπο final4».

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ στο final 4 της Καλαμάτας;
«Εμείς ερχόμαστε στην Καλαμάτα για να παίξουμε καλό βόλεϊ και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Θέλουμε όταν βγούμε από το γήπεδο να ξέρουμε ότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας… Τώρα αν προκύψει κάτι παραπάνω εμείς θα το διεκδικήσουμε και καλώς να έρθει…».