Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Βασίλης Κουρνέτας,μιλά στο «Θάρρος» για το Final 4 της Καλαμάτας

Ο  πασαδόρος του Ολυμπιακού, Βασίλης Κουρνέτας,μιλά στο «Θάρρος» για το Final 4 της Καλαμάτας

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές …

Μετά τον αρχηγό της ΑΕΚ, Γιάννη Μαντέκα, συνεχίζουμε σήμερα τον κύκλο των pre-game δηλώσεων, δίνοντας …πάσα στον πολύπειρο πασαδόρο του Ολυμπιακού, Βασίλη Κουρνέτα, ο οποίος πρώτα απ’ όλα μας διευκρίνησε τη σχέση του με τη Μεσσηνία…
«Η καταγωγή μου είναι από το Μελιγαλά. Πιο μικρός ερχόμουν συχνά κυρίως τα καλοκαίρια στο σπίτι που υπάρχει ακόμα εκεί. Πλέον δεν έρχομαι συχνά. Τελευταία φορά που ήρθα στην Καλαμάτα ήταν για το γάμο του φίλου μου του Γιώργου Κουλιέρη».
Να πώς απάντησε και τις 6 ερωτήσεις που του θέσαμε:

-Θεωρείς την επιλογή της περιφέρειας και ειδικά της Καλαμάτας ως καλή επιλογή για τη φιλοξενία του Final 4;
Έχει αποδειχτεί ότι η επαρχία διοργανώνει πολύ καλά θεσμούς όπως αυτούς του κυπέλλου. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και η Καλαμάτα που έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση στο χώρο τους βόλεϊ, με τη μεγάλη ομάδα του Μεσσηνιακού τη δεκαετία του ’80 , αλλά και με πολύ μεγάλους αθλητές που έχει βγάλει. Ο κόσμος στην Καλαμάτα γνωρίζω ότι αγαπά και στηρίζει το βόλεϊ και πιστεύω ότι όπως και το 2003 έτσι και φέτος θα γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση.

-Ο αθλητισμός και το βόλεϊ μπορούν να νικήσουν τελικά τους χούλιγκανς ή φοβάσαι ότι θα έχουμε έκτροπα και σε αυτή τη διοργάνωση;
Υπάρχει μια ανησυχία λόγω των ομάδων που βρίσκονται στα τελικά και κυρίως γιατί αυτές έχουν πολλούς “ποδοσφαιρικούς” οπαδούς. Εμείς θέλουμε τον κόσμο μας δίπλα μας αλλά τον κόσμο που αγαπά την ομάδα και το βόλεϊ. Θυμάμαι ακόμα τον τελικό στο “Τροκαντερό” πριν μερικά χρόνια που είχε γίνει με τη παρουσία παιδιών και μαθητών και είχαν δημιουργήσει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαι σίγουρος ότι οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει ώστε να μην ασχοληθούμε με εξωαγωνιστικά ζητήματα .

-Τι έχει χάσει και τι έχει κερδίσει το βόλεϊ από την οικονομική κρίση; Μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες στο άθλημα;
Με την κρίση αρκετές παραδοσιακές δυνάμεις του “βόλεϊ” έχουν αποδυναμωθεί . Παράδειγμα ο Ηρακλής που πρωταγωνιστούσε πριν λιγα χρόνια ή ο Παναθηναϊκός που ψάχνει να βρει το δρόμο του και ίσως λόγω αυτού το πρωτάθλημα να έχει χάσει λίγο την αίγλη του. Από την άλλη ομάδες της επαρχίας έχουν βρεθεί στο προσκήνιο και πρωταγωνιστούν. Με μικρό μπάτζετ μπορούν και διεκδικούν στα ίσια τίτλους, κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδύνατον. Αυτό είναι καλό γιατί η επαρχία και ο κόσμος της διψούν για το Βόλεϊ.

-Τι θα δουν οι ντόπιοι φίλαθλοι και τα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες;
Οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο κλειστό της Καλαμάτας θα δουν ωραίο βόλεϊ από ισορροπημένες ομάδες σε ένα final 4 που δε χωρούν προγνωστικά. Είμαι σίγουρος ότι και οι 4 ομάδες θα προσφέρουν συναρπαστικό βόλεϊ με πάθος στο κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο.

-Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο φαβορί για τον τίτλο;
Δεν υπάρχει κανένα φαβορί. Και η ΑΕΚ και η Κηφισιά έχουν αποδείξει τη δυναμική τους φέτος. Εμείς βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία, ο ΠΑΟΚ με νέα πρόσωπα βρίσκει της ισορροπία του …Και στο Λιγκ Καπ έγιναν αμφίρροπα και απρόβλεπτα παιχνίδια. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση αυτές τις 2 ημέρες θα πάρει και το κύπελλο.

-Σαν ένας από τους πρωταγωνιστές και πιο έμπειρους αθλητές του Ολυμπιακού ,της ομάδας με τα περισσότερα τρόπαια στην Ελλάδα, σας φοβίζει ο τίτλος του “φαβορί” ;
Στον Ολυμπιακό γνωρίζουμε ότι επιτυχία θα είναι μόνο αν κατακτήσουμε και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, όπως και πέρυσι. Αυτό θέλει η διοίκηση από εμάς αυτό ζητούν και οι οπαδοί μας. Όχι δεν μας φοβίζει! Ξέρουμε που αγωνιζόμαστε και έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε.

*Αύριο ακολουθούν στο “Θάρρος” οι συνεντεύξεις των αρχηγών της Κηφισιάς και του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Νικολάκη και Αινεία Τζελάτι.