Αλκοτέστ και έλεγχοι καθ’ όλο το 24ωρο από την Τροχαία που αναμένει μεγάλη κίνηση από σήμερα

Αλκοτέστ και έλεγχοι καθ’ όλο  το 24ωρο από την Τροχαία που αναμένει μεγάλη κίνηση από σήμερα

Στους δρόμους βρίσκεται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας η Τροχαία Καλαμάτας, επιχειρώντας με αυξημένα μέτρα να διευθετήσει τη μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση των ημερών. Τα γραφεία της υπηρεσίας έχουν αδειάσει, αφού έχει αξιοποιηθεί κάθε αστυνομικός, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μέχρι την επόμενη Κυριακή, οπότε εκτιμάται ότι θα φύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς.
Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας Ηλίας Αξιωτόπουλος, οι πρώτοι επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα άρχισαν ήδη να έρχονται, ενώ σήμερα η κίνηση θα κορυφωθεί, με έμφαση στο κέντρο της πόλης, λόγω των τελευταίων αγορών. Από αύριο η πόλη θα ηρεμήσει και ο κόσμος θα κατευθυνθεί, κυρίως, στην ύπαιθρο.
 
Μέτρα
Σύμφωνα με τον κ. Αξιωτόπουλο, αυξημένα μέτρα της Τροχαίας υπάρχουν σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο του νομού, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει: αστυνόμευση του οδικού δικτύου με περιπολικά, αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους της Καλαμάτας, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.) κ.ά.
Μάλιστα, ο κ. Αξιωτόπουλος σημείωσε ότι έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ, τις εορταστικές ημέρες, θα διενεργούνται καθ’ όλο το 24ωρο.
Σύμφωνα με το διοικητή της Τροχαίας, χθες και σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο κέντρο της πόλης, ενώ από αύριο θα ελέγχεται περισσότερο η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού.
 
Διευκόλυνση περιφοράς Επιταφίου
Επιπρόσθετα, για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ο κ. Αξιωτόπουλος συνέστησε για την περιοχή της Καλαμάτας οι οδηγοί οχημάτων να μη σταθμεύουν στις περιοχές απ’ όπου διέρχεται η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος. Συγκεκριμένα, από τις 4.00 το απόγευμα να μη σταθμεύσουν τα οχήματά τους επί των οδών Υπαπαντής, Πλ. 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Παναγιώτη Καίσαρη, Φαρών και Φάριος.
Παράλληλα, συνέστησε σε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι τέτοιες ημέρες παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα στην πόλη, καθώς οι επισκέπτες δε γνωρίζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Καλαμάτας. Επίσης, να τηρούν τις απαγορεύσεις στάθμευσης, διότι θα βεβαιώνονται παραβάσεις και θα αφαιρούνται οι πινακίδες
Κλείνοντας, εκ μέρους και του προσωπικού της Τροχαίας, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και αναίμακτο Πάσχα.

Της Βίκυς Βετουλάκη