Αλλάζει χώρο ο σαϊτοπόλεμος της Καλαμάτας, όλες οι εκδηλώσεις για το Πάσχα

Αλλάζει χώρο ο σαϊτοπόλεμος της Καλαμάτας, όλες οι εκδηλώσεις για το Πάσχα

Πλούσιες είναι οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας εν όψει Πάσχα. Πέραν των θρησκευτικών, θα πραγματοποιηθούν κι άλλες, όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, που έχουν τις ρίζες τους στη λαϊκή παράδοση.
Έτσι, ο Δήμος Καλαμάτας οργανώνει και φέτος σε συνεργασία, με το Σύλλογο Σαϊτολόγων Δήμου Καλαμάτας και τον Ιππικό Όμιλο Πλατέος, το σαϊτοπόλεμο, το κάψιμο του Ιούδα και τις ιπποδρομίες στο Πλατύ.
Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ο σαϊτοπόλεμος μετακινείται φέτος στο κέντρο της πόλης, ώστε να είναι ευχερέστερη η πρόσβαση και θα γίνει νυκτερινή ώρα, για να είναι πιο εντυπωσιακός.
Σαΐτες, όμως, δε θα πέσουν μόνο την Κυριακή του Πάσχα. Αύριο οι σαϊτολόγοι θα ετοιμάζουν τις σαΐτες τους και για τον Επιτάφιο, ενώ το βράδυ στις 9.30, στις γειτονιές της Καλαμάτας, θα γίνει το κάψιμο του Ιούδα και θα πέσουν σαΐτες στη Ράχη, στον Αβραμόγιαννη και στην πλατεία Φυτειάς.
Ο καθιερωμένος σαϊτοπόλεμος θα διενεργηθεί την Κυριακή του Πάσχα, στις 8.00 το βράδυ, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα. Σύμφωνα με τα ανακοινώθηκαν, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των θεατών, ενώ επισημάνθηκε ότι οι πολίτες δε θα μπορούν να έχουν σταθμευμένα τα αυτοκίνητά τους την ημέρα εκείνη στο βόρειο πάρκινγκ, αλλά και στα εφαπτόμενα με αυτό τμήματα των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 8.30 το βράδυ, στην Αιθαία (κεντρική πλατεία), θα γίνει σαϊτοπόλεμος και το κάψιμο του Ιούδα, ενώ, τέλος, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, την Τετάρτη 23 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν οι ιπποδρομίες στο Πλατύ.