Γιορτή Ανακύκλωσης για καλύτερο περιβάλλον και ζωή στην Καλαμάτα

Γιορτή Ανακύκλωσης για καλύτερο περιβάλλον και ζωή στην Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας πρωτοπορεί πανελλαδικά στην Ανακύκλωση, έχοντας ξεπεράσει σε ποσοστό ανακυκλούμενων το 30% του συνόλου των απορριμμάτων. Για την επίδοσή του αυτή έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι στόχοι, πλέον, είναι «να εξαπλωθεί η Ανακύκλωση σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας και να υπερβούμε τον ευρωπαϊκό μέσον όρο».
Τους στόχους αυτούς περιέγραψε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, στο πλαίσιο συνέντευξης για τη Γιορτή της Ανακύκλωσης, που ξεκινά σήμερα, 3 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 του μήνα.
Η Γιορτή αυτή, για την οποία ο κ. Νίκας τόνισε πως έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και ακτινοβολία, αποτελεί για το Δήμο Καλαμάτας και τους συνδιοργανωτές φορείς μια σπουδαία ευκαιρία να υπενθυμίσουν σε όλους τα οφέλη της διαδικασίας αυτής: περιβαλλοντικά, οικονομικά, οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών.
Σε δηλώσεις του εξέφρασε την υπερηφάνειά του για τις επιδόσεις του Δήμου Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι το βραβείο και ο έπαινος ανήκουν στα παιδιά κατά κύριο λόγο, ενώ επεσήμανε πως χωρίς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ο Δήμος μας δε θα μπορούσε να επιτύχει τέτοιες επιδόσεις.
 Επίσης, ευχαρίστησε τους εθελοντικούς φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για τις προσπάθειές τους υπέρ της Ανακύκλωσης, τονίζοντας πως η επιδίωξη είναι να εφαρμοσθούν όλα τα «ρεύματα» αυτής της διαδικασίας.
Ανακύκλωση, κομποστοποίηση για τα παραπροϊόντα των καλλιεργειών και της περιποίησης των κήπων (συνοικιακή και οικιακή), ανακύκλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου, κάθε «ρεύμα» ανακύκλωσης βοηθεί για να πετύχουμε το στόχο μας: καλύτερο περιβάλλον, υγιεινή ζωή.
Τα εγκαίνια των δράσεων της Γιορτής της Ανακύκλωσης θα γίνουν σήμερα το πρωί στις 11.00, στον πεζόδρομο της Αριστομένους και στη συμβολή του με την Κροντήρη.
Σημειώνεται, δε, ότι για την τελετή λήξης θα κλείσει η Αριστομένους από την Κροντήρη μέχρι τη Γεωργούλη, μεταξύ των ωρών 18.00 και 22.00 της Κυριακής 6 Απριλίου.
Α.Π.