Και πάλι ανεμοπτεριστές στην Καλαμάτα

Και πάλι ανεμοπτεριστές στην Καλαμάτα

Οι ανεμοπτεριστές επανέρχονται για δεύτερη φορά φέτος στην Καλαμάτα και προσφέρουν από χθες έως και αύριο όμορφο θέαμα, προβάλλοντας την πόλη και την περιοχή. Η πρώτη συνάντηση της χρονιάς πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως και τις 13 Απριλίου, από τη Σχολή Freedom Paragliding του Διονύση Βλασόπουλου.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, ενώ σε πολλούς δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πτήση πάνω από την Καλαμάτα, με συνεπιβάτες κάποιους από τους πιο έμπειρους αεροπτεριστές της Ελλάδος και της Κύπρου, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας, από τη Σχολή Oxygen Paragliding του Βαγγέλη Σταμέλου.
Από την πίστα της Άνω Βέργας, στην κατασκευή της οποίας έχει συμβάλει ο Δήμος Καλαμάτας, οι πιλότοι απογειώνονται με τη βοήθεια του ανέμου, μετεωρίζονται και έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε χειρισμούς επικίνδυνων καταστάσεων (λόγω της άμεσης γειτνίασης βουνού και θάλασσας και του μεγάλου υψομέτρου) υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους. Η προσγείωση γίνεται στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου. Η πτήση καλύπτει υψομετρική διαφορά 940 μέτρων.
Οι ανεμοπτεριστές προτιμούν την Καλαμάτα λόγω της διαμόρφωσης του γεωγραφικού αναγλύφου, των ήπιων καιρικών συνθηκών που συνήθως επικρατούν και της ύπαρξης πίστας.