Καταστράφηκαν 160 κιλά ακατάλληλων εντοσθίων που βρέθηκαν σε 2 κρεοπωλεία

Καταστράφηκαν 160 κιλά ακατάλληλων εντοσθίων που βρέθηκαν σε 2 κρεοπωλεία

Εκατόν εξήντα κιλά εντοσθίων ακατάλληλων για κατανάλωση κατασχέθηκαν την περίοδο του Πάσχα από δύο κρεοπωλεία, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του από το Μεικτό Κλιμάκιο ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Αργυράκης, στο ένα κρεοπωλείο τα προς διάθεση εντόσθια ήταν κατεψυγμένα από την Ισπανία και στο άλλο είχαν καταψυχθεί νωπά από τον καταστηματάρχη, χωρίς να έχουν τηρηθεί όσα προβλέπονται από το νόμο.
 
Διοικητικά πρόστιμα 1000 ευρώ
Κατά τον Απρίλιο, με έμφαση στην πασχαλινή περίοδο, το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχου πραγματοποίησε 38 υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα πώλησης τροφίμων, κρεοπωλεία και ζαχαροπλαστεία. Κατά τη διάρκειά τους βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις. Ειδικότερα, απουσία πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις στη συσκευασία, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ σε κάθε κατάστημα.
Όπως προαναφέραμε, εντοπίσθηκαν σε δύο κρεοπωλεία ακατάλληλα εντόσθια. Συνολικά κατασχέθηκαν και αδρανοποιήθηκαν 160 κιλά εντοσθίων αμνοεριφίων, τα οποία είχαν τεθεί προς διάθεση ως φρέσκα. Στο μεν ένα κρεοπωλείο εντοπίσθηκαν εντόσθια τα οποία ο ιδιοκτήτης είχε καταψύξει μόνος του και είχε πρόθεση να τα πουλήσει ως νωπά. Στη δεύτερη περίπτωση τα εντόσθια είχαν εισαχθεί από την Ισπανία και είχαν καταψυχθεί χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο ενδείξεις.
Κατά τ’ άλλα, το κλιμάκιο έκανε ενημερωτικές συστάσεις για διάφορα ζητήματα που αφορούν στη φύλαξη, συντήρηση και διάθεση προϊόντων.

Της Βίκυς Βετουλάκη