Οι ιπποδρομίες στο Πλατύ στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου

Οι ιπποδρομίες στο Πλατύ  στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες στο Πλατύ, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εντυπωσιακές κούρσες που έγιναν στο πλαίσιο των ιππικών αγώνων, όπως προστάζει το έθιμο, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.
Το Πλατύ πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο φερώνυμο εξωκλήσι, που βρίσκεται στο χώρο του ιπποδρομίου, με όρθρο και θεία λειτουργία. Με το πέρας της θείας λειτουργίας ξεκίνησαν οι αγώνες στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, στις 11.00 το πρωί.
Η έναρξη των ιπποδρομιών έγινε με τα καθαρόαιμα άλογα, που έτρεξαν σε τέσσερις κούρσες, όπου μετείχαν στην κάθε μία τρία άλογα. Στην πρώτη κούρσα νίκησε ο «Αθήρ Τουμπάι», στη δεύτερη ο «Τσάρος», στην τρίτη ο «Καπετάν Γρηγόρης» και στην τέταρτη ο «Φόξεντ». Πραγματοποιήθηκε και πέμπτη ιπποδρομία, στην οποία συμμετείχαν οι νικητές των προηγούμενων τεσσάρων, προκειμένου να αναδειχθεί ο «νικητής των νικητών», βραβείο που κέρδισε ο «Καπετάν Γρηγόρης», ιδιοκτησίας Γεωργίου Φάββα. Το κύπελλο επέδωσε στο νικητή αναβάτη ο δήμαρχος, ενώ άλλοι αιρετοί, μεταξύ των οποίων και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ι. Αργυράκης, επέδωσαν διακρίσεις σε πρωτεύσαντες αναβάτες.
Ακολούθησαν αγώνες με τη συμμετοχή πέντε μιγάδων ίππων και τεσσάρων ντόπιων αλόγων.
Μεταξύ των αγωνιζόμενων αναβατών βρίσκονταν δύο μαθητές, δείχνοντας έτσι την τόλμη, αλλά και την αγάπη τους για τα έθιμα και τις παραδόσεις.
Βασικός οικονομικός υποστηρικτής για τη διενέργεια του εθίμου είναι ο Δήμος Καλαμάτας.