Ομαδική έκθεση από Αίθουσα Τέχνης Botis Art

Ομαδική έκθεση από Αίθουσα Τέχνης Botis Art

Ομαδική έκθεση με έργα καλλιτεχνών διοργανώνει από 28 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου η Αίθουσα Τέχνης Botis Art στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας – Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή, η οποία θα «περιοδεύσει» στο χώρο της εικαστικής δημιουργίας με δημιουργίες που ιχνηλατούν το παρόν και το μέλλον της Ζωγραφικής, της Γλυπτικής και της Αγιογραφίας.
Να σημειωθεί πως η Αίθουσα Τέχνης Botis Art, από το έτος 2000 που δημιουργήθηκε, φέρνει σε επαφή δημιουργούς και κοινό, εστιάζοντας τη δράση της στην αναμόχλευση και εδραίωση στον τόπο και στο χρόνο του εικαστικού ενδιαφέροντος. Συμπόρευση που διατείνει στην καλλιέργεια του γούστου και στη συμπόρευση καλλιτεχνικών και διακοσμητικών αναζητήσεων.
Ειδικότερα, στην εν λόγω έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες που εμπνέονται από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και δημιουργούν έργα διαχρονικά συμπορευόμενοι με το σύγχρονο design
(Νικολαΐδου, G.Siountas).
Δημιουργοί που αποτυπώνουν κάτω από την επίδραση του μεσογειακού ήλιου, με λυρική διάθεση και έμπνευση, εικόνες – στιγμιότυπα-τοπία από την καθημερινή ζωή (Μουρατίδου Φωτεινή, Πεταλίδου Χριστίνα, Μαργαρίτα, Ρετζάς, Badri).
Καλλιτέχνες που με τις εικαστικές τους τρισδιάστατες δημιουργίες συνδέουν αρμονικά υλικά της φύσης, όπως μέταλλο, ξύλο, πέτρα, γυαλί, δημιουργώντας αρμονική συνένωση της ελληνικής φύσης με την τέχνη (Γκούμας Ηλίας, Μεϊμαρίδη Βίκυ, Τσιραντώνης Κυριάκος).
Καλλιτέχνες που με τη γλυκύτητα της απόδοσης των Αγίων Μορφών με στοιχεία Βυζαντινής Αγιογραφίας στις ξυλόγλυπτες εικόνες τους, μας ταξιδεύουν με την απόδοση της γαλήνης και της θρησκευτικής κατάνυξης, νοιώθοντας ότι κάθε κομμάτι ξύλου ζει μέσα στο χώρο και το χρόνο (Στεφανία και Δημήτρης Γαρδικιώτης )
 
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
καθημερινά 9.00-14.00 και 17.00-21.00