Ο Μανώλης Μαυρομμάτης μιλά στο «Θ» για τις επερχόμενες ευρωεκλογές

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης μιλά στο «Θ» για τις επερχόμενες ευρωεκλογές

O γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης θα είναι υποψήφιος για μία θέση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της σχετικής λίστας) στις εκλογές του Μαΐου.
Μετρά ήδη μία θητεία στο Στρασβούργο, καθώς εξελέγη το 2004 – 2009, ενώ λόγω της δραστήριας και πολύ θετικής του παρουσίας, την προηγούμενη 5ετία εξασφάλισε μία θέση στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μαυρομμάτης θα βρίσκεται στην Καλαμάτα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης «περιοδείας» που έχει σκοπό την άμεση επαφή με τον κόσμο της περιφέρειας και την προβολή των επιτευγμάτων και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων θα εμφανιστεί στις 9 το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Best, ενώ το Σάββατο θα έχει συναντήσεις στο γειτονικό Πύργο και διαδοχικές συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας. Χθες ενόψει της καθόδου του είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του.
 
-Οι ευρωεκλογές μάλλον ήταν υποτιμημένες στη συνείδηση του Ελλήνων ψηφοφόρων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές – κάτι που φαίνεται να αλλάζει.
Είναι γεγονός ότι οι ευρωεκλογές ήταν υποτιμημένες. Όχι όμως στη συνείδηση των λαών που πιστεύουν στην Ενωμένη Ευρώπη. Άλλοι εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν έχει φωνή στην Ε.Ε. και ορισμένοι υποβαθμίζουν το έργο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σκόπιμα γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση σωστή στους πολίτες, από εκείνους που χαράζουν πολιτικές μακριά από την πραγματικότητα.Αυτός είναι ο λόγος της απώλειας εμπιστοσύνης στα Όργανα της Ε.Ε., τα οποία όμως θυμόμαστε μόνον όταν πρόκειται για επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις.
 
-Γιατί πιστεύετε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε σοβαρά πλέον και την εκπροσώπηση της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Γιατί έχουμε υποχρέωση ως ευρωβουλευτές απέναντι στους πολίτες που μας ψηφίζουν, να τους εκπροσωπήσουμε επάξια. Με διεκδικήσεις και στήριξη των δικαιωμάτων μας ως χώρα, ισότιμη των άλλων κρατών. Όπως κάνουν οι άλλες χώρες και οι βουλευτές τους στο Κοινοβούλιο. Μπορεί να έχουμε πλέον δύναμη με τους 21 ευρωβουλευτές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου, όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός απούσης «εθνικής γραμμής» για να κερδίσουμε μάχες και αγώνες.
 
-Συμφωνείτε με το σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές;
Βεβαίως. Πρόκειται για ένα δημοκρατικό σύστημα που σωστά αποφάσισε η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς. Το θέμα, τώρα, είναι η επιλογή του κάθε πολίτη που κρατά στα χέρια του, με την ψήφο του το διακύβευμα ώστε να έχουμε μια δυνατή ευρωπαϊκή φωνή για τα προσεχή πέντε χρόνια.
 
-Προσμετράτε ήδη μια πετυχημένη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Που ρίξατε το βάρος της εκεί παρουσίας σας;
Στη συνεχή παρουσία μου στο Κοινοβούλιο επί πέντε χρόνια δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τις επιτροπές, τις ψηφοφορίες, τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν και την Ελλάδα. Για τα κοινωνικά προβλήματα, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα αγροτικά και την ανάπτυξη, τον θρησκευτικό τουρισμό, την κινητή τηλεφωνία και τη μείωση των τιμών, καθώς και άλλες δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως αντιπρόεδρος της επιτροπής. Με εκθέσεις, προτάσεις, τροπολογίες και γνωμοδοτήσεις, ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών που μου προσφέρθηκε.
 
– Με ποια θέματα θέλετε να ασχοληθείτε εφ’ όσον ο Ελληνικός λαός σας ξαναστείλει με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Εφ’ όσον τελικά ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με συμπεριλάβει στην λίστα των υποψήφιων -κάτι που επιθυμώ- θα συνεχίσω την προσπάθεια επανεκλογής μου και με την βούληση του λαού να αξιοποιήσω υπεύθυνα τις δυνατότητες που θα μου δοθούν στις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
-Πως αξιολογείτε την κατάσταση του ποδοσφαίρου και εν γένει του αθλητισμού στη χώρα μας και πως πιστεύετε ότι πρέπει να πορευθούν με γνώμονα την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία σας;
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο χώρος αδικούνται από την σημερινή εικόνα που βλέπουμε και διαβάζουμε. Αδικούνται τα νέα ταλέντα που είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κυρίως στην περιφέρεια από την οποία ξεπήδησαν μεγάλα ταλέντα και όπου το ποδόσφαιρο διψά για δράση.
Υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον διεθνή χώρο γιατί τα οικονομικά πρωτίστως μεγέθη είναι τεράστια! Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον καθαρά επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όταν μεταγραφές, εισπράξεις, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις περιορίζονται σε δύο – τρεις – τέσσερις συλλόγους.
Ευτυχώς, υπάρχει για να σώζει το γόητρο του ελληνικού ποδοσφαίρου η εθνική μας ομάδα!
Στη Βραζιλία, με αισιοδοξία και ελπίδα.
Για την Ελλάδα μας!