Περικλής Παπαδόπουλος: «Η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει για τη Διαστημική Πύλη στην Καλαμάτα»

Περικλής Παπαδόπουλος: «Η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει για τη Διαστημική Πύλη στην Καλαμάτα»

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ «RELOAD GREECE» ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 

Το «Reload Greece» διοργάνωσε με επιτυχία το δεύτερο συνέδριό του στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου με τίτλο «Η ενδύναμωση της Παγκόσμιας Κοινότητας» και σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει αντίκτυπο για την Ελλάδα απ’ όπου βρίσκεται.
Το συνέδριο συγκέντρωσε δεκαπέντε διακεκριμένες προσωπικότητες, άτομα που μίλησαν για το πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο για την Ελλάδα μέσα από τις επιχειρήσεις ή τη προσωπική τους δράση. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Μεσσήνιος Περικλής Παπαδόπουλος, αστροφυσικός της ΝΑΣΑ, ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο ειδικά για το συνέδριο από την Καλιφόρνια, όπου διαμένει και εργάζεται. 
Ο Περικλής Παπαδόπουλος είναι γνωστός για την πρόταση που έχει κάνει να δημιουργηθεί Διαστημική Πύλη στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, απ’ όπου θα εκτοξεύονται διαστημόπλοια στο διάστημα με τουριστικό σκοπό.
Όπως δήλωσε στην εκδότρια του περιοδικού «THE HELLENIC TIMES INTERNATIONAL», Μάρθα-Μαρία Χρυσομάλλη, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τώρα το θέμα της Καλαμάτας βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Θα ήταν καλό να ακουστεί η πρώτη δημιουργία Διαστημικής Πύλης (στην Ευρώπη) στην Καλαμάτα και μετά στην Ισπανία για να πάρει τη δόξα η Καλαμάτα και τα ανάλογα κονδύλια από το εξωτερικό (Ε.Ε.). Οι Ισπανοί έχουν ήδη δημιουργήσει Οργανισμό και προχωρούν το θέμα. Στην Ελλάδα ούτε Οργανισμός έχει δημιουργηθεί για να αναλάβει τη διεκπεραίωση των διαδικασιών για τη δημιουργία Διαστημικής Πύλης, αλλά ούτε και η σχετική άδεια από τα υπουργεία Συγκοινωνιών και Εθνικής Άμυνας έχει δοθεί σε ελβετική εταιρεία, που ενδιαφέρεται να αρχίσει προκαταρτικές εργασίες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας για το θέμα της Διαστημικής Πύλης».