Στην πλατεία 23ης Μαρτίου η συγκέντρωση του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στην πλατεία 23ης Μαρτίου η συγκέντρωση  του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα στους Μεσσήνιους να συμμετάσχουν στη μεγάλη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων την Πέμπτη 1η Μάη στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, απευθύνει η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ενώ για το μήνυμα της ημέρας η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ δημοσιοποιεί απόσπασμα από το ανακοινωθέν του Εργατικού Κέντρου Καλαμών για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 1924.
Σύμφωνα με αυτό: «Η Πρωτομαγιά δεν είναι για μας  ημέρα γιορτής και διασκέδασης, ημέρα αργίας και ανάπαυσης. Δεν αφήνουμε τις δουλειές μας για να γλεντήσουμε σε διάφορα κέντρα ούτε να χαιρετίσουμε την μυροβόλο άνοιξη, όπως το κάνουν οι εκμεταλλευτές μας. Η ημέρα αυτή είναι για μας ημέρα διαμαρτυρίας και σαν τέτοια γιορτάζεται από όλους τους εργάτες σε όλο τον κόσμο. Την ημέρα αυτή φανερώνεται η δύναμη της εργατικής τάξης. Όλα σταματούν… Παντού επικρατεί τρομακτική σιωπή. Και εκείνο που ακούγεται μέσα στη γενική νέκρα είναι η βροντερή φωνή που βγαίνει από τα πονεμένα σπλάχνα των εκατομμυρίων σκλάβων της δουλειάς, η φωνή που συνταράσσει τα θεμέλια της σημερινής σάπιας κοινωνίας. Κάτω ο Καπιταλισμός – Κάτω η Κοινωνία των εκμεταλλευτών». 
Το ανακοινωθέν υπογράφει ο γ.γ. του ΕΚΚ Χαρ. Κρέπαπας (Παν. Χ. Κουμάντου: «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της Καλαμάτας 1900-1960»).