Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα


Σε πολιτική εκδήλωση με… διπλό μήνυμα στην κεντρική πλατεία 
Με σημαία τους βασικούς άξονες του Εθνικού Αναπτυξιακού Προτύπου καλείται να κινηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο ένα μήνα που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές. Μάλιστα, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, σχεδιάζονται και μια σειρά από περιοδείες του σε πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει και στην Καλαμάτα, περίπου το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου.
Η παρουσία του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όμως, οφείλεται και σε έναν ακόμη λόγο. Κι αυτό, γιατί κρίνει ότι η υποψηφιότητα του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα χρειάζεται ένα «χέρι βοηθείας», μια και τα μηνύματα στη Συγγρού για το μεγαλύτερο Δήμο του νομού δεν είναι και τα καλύτερα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, κρίνεται ότι η παρουσία του πρωθυπουργού είναι επιβεβλημένη για να συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο ο χώρος της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς.
Άλλωστε, σημαντικό πολιτικό μήνυμα, εκτός από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα δώσουν και οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να υποστεί ήττα «μέσα στην έδρα της».
Οι φόβοι για το μήνυμα της κάλπης στις δημοτικές εκλογές προκαλούνται, κυρίως, από την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη, μια και, απ’ ό,τι φαίνεται, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη- Ενεργοί Πολίτες» διαθέτει ικανότητα διείσδυσης στο χώρο αυτό, καθώς ήταν τόσο στο συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου όσο και στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας για βουλευτής. Το «γαλάζιο», λοιπόν, παρελθόν του κ. Μάκαρη δημιουργεί πονοκεφάλους, αλλά και φοβίες στο κυβερνών κόμμα, αφού στην υποψηφιότητά του έχουν στοιχηθεί τόσο οι δυνάμεις του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» όσο και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αλλά και των Οικολόγων Πράσινων.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη