Ημερίδα για τη «Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη στη Μεσσηνία»

Ημερίδα για τη «Βιώσιμη  Αγροτική Ανάπτυξη στη Μεσσηνία»

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ»
 
Ανοικτή ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» διοργανώνει το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» την προσεχή Παρασκευή, 16 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite, στην Καλαμάτα.
Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» παρουσιάζει τον εξαιρετικά επίκαιρο ολοκληρωμένο σχεδιασμό που εκπόνησε το ΙΟΒΕ με τη χορηγία του Ιδρύματος, για τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη. Την παρουσίαση του σχεδιασμού θα πλαισιώσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τοπικών ποικιλιών της Μεσσηνίας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έγινε επίσης με χορηγία του Ιδρύματος.
Επίσης, θα γίνει παρουσίαση της νέας ΚΑΠ, καθώς και των δυνατοτήτων της συμβολαιακής γεωργίας. Αυτή η συνολική προσέγγιση θα προσφέρει πρακτικές και χρήσιμες γνώσεις στους αγρότες και τους επαγγελματίες της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας για τις εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες του αγροτικού χώρου, καθώς και σημαντική πληροφόρηση στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να χαράξουν ένα πιο συγκεκριμένο σχεδιασμό αγροτικής ανάπτυξης με βάση τα καινούρια δεδομένα του αγροτικού τομέα της Μεσσηνίας.
Ομιλητές θα είναι οι: Μελλάς Δημήτρης, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Τσακανίκας Άγγελος, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ και διευθυντής Ερευνών ΙΟΒΕ, Μανιάτης Γιώργος, υπεύθυνος τμήματος κλαδικών μελετών ΙΟΒΕ, Δροσινού Ιουλία, προϊσταμένη Τμήματος Αξιοποίησης Προϊόντων Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας, υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δρ. Θανόπουλος Ροΐκος, προϊστάμενος του Τμήματος Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Παπαδόπουλος, γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς και Ιωάννης Ζαχαρής, υπεύθυνος Τομέα Συμβολαιακής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς.
Είσοδος ελεύθερη.