«Η τέλεια ταινία για εφήβους» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Η τέλεια ταινία για εφήβους»  στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η παράσταση θα επαναληφθεί στο ΔΗΠΕΘΕΚ στις 6 Μαΐου 
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη της θεατρικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.
Ήταν, δε, το μόνο σχολείο εκτός Αθηνών που κλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό του εφηβικού θεάτρου, που εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει βήμα στα θεατρικά κατορθώματα της νέας γενιάς με παραστάσεις υψηλού επιπέδου και επαγγελματισμού.
Ειδικότερα, έλαβε μέρος με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η τέλεια ταινία για εφήβους», που προσφέρει μια κλεφτή ματιά στα παρασκήνια του μαγικού κόσμου του κινηματογράφου, κωμική όσο και συγκινητική. Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι η ιδανική ταινία για εφήβους; Μια αισθηματική κομεντί; Ένα έργο κοινωνικού προβληματισμού; Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ; Ή μήπως μια συναρπαστική περιπέτεια; Οι μαθητές του σχολείου παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και σκορπούν το γέλιο υπό τους ήχους της ροκ και της τζαζ μουσικής.
Κείμενο: η ομάδα με την επιμέλεια της Κατερίνας Κωνσταντινάκου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου
Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Τρύφωνας Θωμόπουλος
Παίρνουν μέρος οι μαθητές του Γυμνασίου Γιάννης Δίσκος, Ελένη Κατσούλη, Μάγδα Κωνσταντοπούλου, Αννίκα Μανιάτη, Γεωργία Μακαρίτη, Παναγιώτης Μαυροειδής, Ματίνα Παυλοπούλου, Κωνσταντίνος Ορφανουδάκης, Βασιλική Σκοπέτου, Ντάρια Τουρόβσκα, Αθηνά Φουντουλάκη, Γεωργία Φουρτούνη και του Λυκείου Κώστας Βέλμαχος, Γιάννης Μιμίκος, Ερωφίλη Παναγιωταρέα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Μπάμπης Τοτάκης, Λεωνίδας Φιλόπουλος.
Η παράσταση θα επαναληφθεί στο ΔΗΠΕΘΕΚ την προσεχή Τρίτη 6 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων (θεατροδράσεις) που διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Είσοδος ελεύθερη.