Η παράσταση θα επαναληφθεί στο ΔΗΠΕΘΕΚ στις 6 Μαΐου
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη της θεατρικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.
Ήταν, δε, το μόνο σχολείο εκτός Αθηνών που κλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό του εφηβικού θεάτρου, που εδώ και τέσσερα χρόνια δίνει βήμα στα θεατρικά κατορθώματα της νέας γενιάς με παραστάσεις υψηλού επιπέδου και επαγγελματισμού.
Ειδικότερα, έλαβε μέρος με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η τέλεια ταινία για εφήβους», που προσφέρει μια κλεφτή ματιά στα παρασκήνια του μαγικού κόσμου του κινηματογράφου, κωμική όσο και συγκινητική. Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι η ιδανική ταινία για εφήβους; Μια αισθηματική κομεντί; Ένα έργο κοινωνικού προβληματισμού; Ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ; Ή μήπως μια συναρπαστική περιπέτεια; Οι μαθητές του σχολείου παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και σκορπούν το γέλιο υπό τους ήχους της ροκ και της τζαζ μουσικής.
Κείμενο: η ομάδα με την επιμέλεια της Κατερίνας Κωνσταντινάκου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου
Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Τρύφωνας Θωμόπουλος
Παίρνουν μέρος οι μαθητές του Γυμνασίου Γιάννης Δίσκος, Ελένη Κατσούλη, Μάγδα Κωνσταντοπούλου, Αννίκα Μανιάτη, Γεωργία Μακαρίτη, Παναγιώτης Μαυροειδής, Ματίνα Παυλοπούλου, Κωνσταντίνος Ορφανουδάκης, Βασιλική Σκοπέτου, Ντάρια Τουρόβσκα, Αθηνά Φουντουλάκη, Γεωργία Φουρτούνη και του Λυκείου Κώστας Βέλμαχος, Γιάννης Μιμίκος, Ερωφίλη Παναγιωταρέα, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Μπάμπης Τοτάκης, Λεωνίδας Φιλόπουλος.
Η παράσταση θα επαναληφθεί στο ΔΗΠΕΘΕΚ την προσεχή Τρίτη 6 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων (θεατροδράσεις) που διοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Είσοδος ελεύθερη.
«Η τέλεια ταινία για εφήβους» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Δείτε επίσης.
«Είναι αδύνατη η συζήτηση με κάποιον που προσποιείται πως δεν ψάχνει την αλήθεια,αλλά την κατέχει ήδη»
Πριν 94 χρόνια
Πλήρης αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στον τουρισμό
Αλέξης Χαρίτσης: «Η πολιτική αλλαγή πρέπει να γίνει στις επόμενες εκλογές, όχι στις μεθεπόμενες»
Νέο αεροδρόμιο σε 2,5 χρόνια υπόσχεται η Fraport
Το πρόγραμμα «Καθαρή Μεσσηνία» συνεχίζει με νέες δράσεις το φθινόπωρο
Χρυσοβαλάντης Μέλλος: «Πρέπει να μπει τάξη σε μία δαιδαλώδη κατάσταση»
Δύο προσφορές – η μία δεκτή – για το Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο αεροδρόμιο της Τριόδου
Τοπικά 01.10.2026, 17:58
Έρχεται το 1ο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Καλαμάτας
Τοπικά 01.10.2026, 17:30
Ενημέρωση 28 σχολικών τροχονόμων για την οδική ασφάλεια
Τοπικά 01.10.2026, 17:00
Κυπαρισσία: Ανάπλαση περιοχής Πανηγυρίστρας με απευθείας ανάθεση
Τοπικά 01.10.2026, 16:56
Πώς κατάντησε έτσι ο κόμβος Καρέλια…
Τοπικά 01.10.2026, 16:30
Οι φυσιολάτρες του «Ευκλή» ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Επίδαυρο
Αστυνομικά 01.10.2026, 16:25
«Σφαίρα» οι ανήλικοι με τα πατίνια
Τοπικά 01.10.2026, 15:28
Θέλει νεκρή την αυτοδιοίκηση
Φόρτωση…









