Κυριακή 18 Μαΐου στο Μπίλιοβο… περπατάμε και ψηφίζουμε

Κυριακή 18 Μαΐου στο Μπίλιοβο… περπατάμε και ψηφίζουμε

Κυριακή 18 Μαΐου 2014: ημέρα εκλογών, αλλά και ημέρα πεζοπορίας. Στο μοναδικό Μπίλιοβο.
«…περπατάμε και ψηφίζουμε ή και αντίστροφα, ψηφίζουμε και περπατάμε. Και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν πρόκειται να διοργανώσει πεζοπορία σε κάποιο ή κάποια από τα εκλογικά κέντρα. Απλά έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμά μας, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον, είτε πριν είτε μετά την εξόρμηση (τουλάχιστον αυτοί που ψηφίζουν κοντά στην Καλαμάτα)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας για την κυριακάτικη εξόρμησή του.
Ειδικότερα, η εξόρμηση της Κυριακής αφορά στο κοντινό Μπίλιοβο, ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια στον ελληνικό χώρο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα κομμάτι του ορεινού χώρου που, λόγω της σπουδαιότητάς του και της γειτνίασής του με την Καλαμάτα (σε απόσταση μισής ώρας), ο Ορειβατικός εντάσσει στο πρόγραμμά του κάθε χρόνο.
Επίσης, έχει αναλάβει αρκετές δράσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με αυτό, όπως: αποτροπή της τσιμεντόστρωσής του, καθαρισμός, αποτύπωση και συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. για το χαρακτηρισμό του ως μνημείου κ.τ.λ.
Το Μπίλιοβο συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα με Αλτομυρά και σε μεγάλο του τμήμα περνά μέσα από δάσος, ενώ σκαρφαλώνει στη βραχώδη πλαγιά του βουνού. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει από τα Σωτηριάνικα με προορισμό τον ιδιαίτερο και απομονωμένο οικισμό Αλτομυρά. Μετά την απαραίτητη στάση και εξερεύνηση του χωριού, οι πεζοπόροι θα επιστρέψουν από διαφορετική διαδρομή, από τη Μονή του Αγ. Γεωργίου.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Ορειβατικού.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4-5
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6938273894 (δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 16/5).