Ο Γιώργος Λαζαρίδης στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας


Το «παρών» στη χθεσινή εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας έδωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης, σε συνέχεια της γνωριμίας που είχε ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο τον περασμένο Φεβρουάριο με μια ομάδα μαθητών. Τότε, μαζί με τη γυμνάστριά τους, Σοφία Πουλοπούλου, είχαν βρεθεί στο γήπεδο Τένις για ΑμεΑ του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εργασίας τους με θέμα «αθλητισμός και αναπηρία», γνωρίζοντας από κοντά πώς είναι να παίζεις και να κάθεσαι στο αγωνιστικό αμαξίδιο.
Για τη χθεσινή συνάντηση ο Γιώργος μεταφέρει:
«Στην εκδήλωση που έκαναν και είχα την τιμή να παραβρεθώ παρουσίασαν εργασίες τους με θέματα: την “Κίνα”, το “σύμπαν”, “αθλητισμός και αναβολικά” και “αθλητισμός και αναπηρία”. Εξαιρετικές εργασίες, σωστή προσέγγιση των θεμάτων, καταπληκτική δουλειά, ομιλητές θαύμα. Συζητήσαμε, μου έκαναν ερωτήσεις, μετέφεραν τον προβληματισμό τους, ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματα των ΑμεΑ, ελλείψεις και δυσκολίες στην καθημερινότητα, για την προσπάθειά μου και έστειλαν το μήνυμα τους «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι». Πέρα από πρωτιές και επιτυχίες που χρειάζονται όταν κανείς πρωταθλητισμό θεωρώ, ότι η επαφή, η συζήτηση, η γνωριμία με τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας για εμένα. Δίνουμε πράγματα, παίρνουμε πράγματα, ιδέες, απόψεις και δύναμη. Χαίρομαι που βλέπω παιδιά ώριμα, ευαίσθητα, προβληματισμένα, θυμωμένα, σίγουρα και αποφασισμένα να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις. Παιδιά που νοιάζονται και ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο.
Πηγή δύναμης που μου δίνει ώθηση να συνεχίσω αυτό που κάνω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ευχαριστώ θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού σχολείου για την τιμή που μου έκαναν να είμαι μαζί τους. Εύχομαι από καρδιάς, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία σε ότι και αν κάνουν στην ζωή τους».