Παροχή υποτροφιών 2014 από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Παροχή υποτροφιών 2014 από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες που θέλουν να εγγραφούν στο σχολείο και επιθυμούν να συμμετέχουν στον αντίστοιχο διαγωνισμό προτίθενται να προσφέρουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.
Ειδικότερα, αφορά στους αποφοίτους του Δημοτικού που επιθυμούν να εγγραφούν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Συγκεκριμένα:
1η υποτροφία (όποιο παιδί συγκεντρώνει το καλύτερο αποτέλεσμα): Δωρεάν φοίτηση στις 3 τάξεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
2η υποτροφία (όποιο παιδί συγκεντρώνει το 2ο καλύτερο αποτέλεσμα): 50% έκπτωση στα δίδακτρα φοίτησης στις 3 τάξεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
3η υποτροφία (όποιο παιδί συγκεντρώνει το 3ο καλύτερο αποτέλεσμα): 25% έκπτωση στα δίδακτρα φοίτησης στις 3 τάξεις του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Θα δοθούν τρεις υποτροφίες για μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και τρεις υποτροφίες για μαθητές από άλλα σχολεία.
 
Παρατηρήσεις
-Η υποτροφία αφορά στα έξοδα φοίτησης στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου. Δεν αφορά επιπλέον παροχές (π.χ. γεύμα κ.λπ.). Το δε παράβολο φοίτησης στην ιδιωτική εκπαίδευση (72,50 ευρώ ανά έτος) καταβάλλουν οι κηδεμόνες του υποτρόφου.
-Η βαθμολογία των τριών υποτρόφων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 86/100 στο κάθε εξεταζόμενο μάθημα και για να συνεχίζεται τα δύο επόμενα έτη, θα πρέπει ο μαθητής/μαθήτρια να έχει Γενικό Βαθμό Έτους: Άριστα (18,6).
-Οι υποτροφίες είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση των γονέων.
-Δε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των εξεταζομένων, παρά μόνο των μαθητών που θα κερδίσουν τις υποτροφίες.
-Ο κάθε εξεταζόμενος θα μπορεί να δει το γραπτό του και τα γραπτά όσων κέρδισαν τις υποτροφίες, αν το επιθυμεί.
-Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των υποτροφιών είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 10 παιδιών.
Ο διαγωνισμός υποτροφιών για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού θα γίνει το Σάββατο 31 Μαΐου, στις 9.00 το πρωί, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα σχολεία.
Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.bougas-school.gr, μέσω ΕΛΤΑ ή τηλεφωνικά στα (27210) 92022 – 92122.
 
Επιστήμες, πολιτισμός και αθλητισμός
Στο μεταξύ, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάνουν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους τομείς των διαφόρων επιστημών, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, χορηγούν υποτροφίες για το σχολικό έτος 2014-2015 σε όσους διακρίθηκαν (τα έτη 2013-2014) με τις εξής προϋποθέσεις:
Α΄ Επιστήμες: Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η έως 6η θέση σε Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς Νέων Ελληνικών, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Αστρονομίας, που διενεργούνται από αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς.
Β΄ Πολιτισμός: Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η – 6η θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες που έγιναν από το υπουργείο Παιδείας ή άλλους αναγνωρισμένους φορείς στο θέατρο, τη μουσική και το χορό.
Γ΄ Αθλητισμός: Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η έως 6η θέση σε σχολικούς αγώνες σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα, σε επίπεδο νομού για Δημοτικό και Γυμνάσιο.
Σε αυτούς που κατέλαβαν από 1η έως και 8η θέση σε πανελλήνιους αγώνες σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα για το Λύκειο.
Σε αυτούς που κατέλαβαν 1η έως 8η θέση σε πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα που διοργανώνουν οι ομοσπονδίες, για όλες τις ηλικίες.
Προϋπόθεση συμμετοχής στις υποτροφίες είναι ο μέσος όρος προαγωγής ή απόλυσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να έχει το χαρακτηρισμό τουλάχιστον Λίαν Καλώς.
Τα είδος της υποτροφίας (ποσοστό επί των διδάκτρων) καθορίζεται ανάλογα με τη διάκριση στους παραπάνω αγώνες ή διαγωνισμούς.
 
Ειδικές αθλητικές υποτροφίες
Επίσης, το σχολικό έτος 2014-2015 χορηγούνται ειδικές υποτροφίες σε όσους εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου και διακρίνονται στα ομαδικά αθλήματα: Ποδόσφαιρο – Μπάσκετ – Βόλεϊ – Χάντμπολ και Πόλο.
Η αξιολόγηση θα γίνεται από 3μελή επιτροπή καθηγητών Φυσικής Αγωγής – προπονητών που θα οριστεί από τα Εκπαιδευτήρια.
Στόχος η βοήθεια στους νέους και τις νέες που διαθέτουν αρκετό χρόνο στον αθλητισμό και η παροχή της ευκαιρίας να διακριθούν πανελλαδικά με τα ανάλογα οφέλη.
Προϋπόθεση και εδώ είναι το απολυτήριο Γυμνασίου να έχει το χαρακτηρισμό τουλάχιστον Λίαν Καλώς.
 
Υποτροφίες πολυτέκνων
Στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων και τριτέκνων χορηγούνται ειδικές υποτροφίες χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, παρά μόνο ο μέσος όρος της βαθμολογίας να έχει το χαρακτηρισμό Λίαν Καλώς ή Άριστα.
 
Αριστείο
Τέλος, όσοι μαθητές των A΄ και Β΄ τάξεων του Γυμνασίου γράψουν στις τελικές εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου – Ιουνίου μέσο όρο μεγαλύτερο από 19,51, θα τύχουν έκπτωσης 25% στα δίδακτρα του σχολικού έτους 2014-2015, όσοι γράψουν ≥ 19,01 έκπτωση -20% και όσοι γράψουν ≥ 18,51 έκπτωση -15%.
Όσοι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου γράψουν στις τελικές εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου – Ιουνίου μέσο όρο μεγαλύτερο από 19,51, θα τύχουν έκπτωσης -30% στα δίδακτρα του σχολικού έτους 2014-2015, όσοι γράψουν ≥ 19,01 έκπτωση -25% και όσοι γράψουν ≥ 18,51 έκπτωση -20%.
Αυτές οι εκπτώσεις – αριστείο ισχύουν και για μαθητές από άλλα σχολεία που θα γράψουν καλά στις εξετάσεις του σχολείου τους και θα ήθελαν να μετεγγραφούν στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.