Στην Καλαμάτα η κάρα του Αγίου Ιεροθέου

Στην Καλαμάτα η κάρα του Αγίου Ιεροθέου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα έγινε η υποδοχή της χαριτόβρυτου κάρας του Αγίου Ιεροθέου του εκ Καλαμάτας, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Την Αγία Κάρα υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς και αρχές της πόλης. Το ιερό λείψανο μετέφερε ο καθηγούμενος της Μονής Ιβήρων, αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ, συνοδεύομενος από αντιπροσωπεία μοναχών.
Στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία εντός του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσκυνήσει το θαυματουργό λείψανο.
Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι η έλευση της κάρας αποτελεί τιμή και ευλογία για την Καλαμάτα και το μεσσηνιακό λαό, ενώ η παρουσία του Αγίου ενισχύει πνευματικά σε περίοδο κρίσης και αμφισβήτησης. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον καθηγούμενο της Μονής και τη συνοδεία αυτού, καθώς και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, για την έγκριση του αιτήματος της τοπικής εκκλησίας.
Ο αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του το μητροπολίτη Χρυσόστομο για την πρόσκλησή του και αναφέρθηκε εν συντομία στο βίο του Αγίου.
Σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, Κ. Ψυχάρης, δήλωσε: « Ο Άγιος Ιερόθεος επιστρέφει στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα, έπειτα από 328 χρόνια. Ας τον παρακαλέσουμε να μας χαρίζει υγεία και να μας ενισχύει στον καθημερινό μας προσωπικό, αλλά και συλλογικό αγώνα. Η έλευση της κάρας αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία για την τοπική εκκλησία και το λαό της».