Το ΤΕΙ δείχνει το δρόμο…

Το ΤΕΙ δείχνει το δρόμο…

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) τα τελευταία χρόνια έχει πάψει πια να είναι ο… φτωχός συγγενής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην πόλη μας.  
Είχε ένα σημαντικό Τμήμα Λογοθεραπείας, που αδικαιολόγητα παραδώσαμε αμαχητί, διαθέτει τη μοναδική στη χώρα, σε τριτοβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης, πιστοποιημένη ομάδα γευσιγνωσίας ελαιολάδου, ενώ το Τμήμα Υδροπονικών Καλλιεργειών συνεχώς αναπτύσσει μια ξεχωριστή δυναμική. 
Χθες, σ’ ένα ακόμα δείγμα εξωστρέφειας και άμεσης επαφής του με την κοινωνία, το εκπαιδευτικό ίδρυμα διοργάνωσε μια σημαντική ημερίδα με θέμα την κατάσταση της μεσσηνιακής, κυρίως, γεωργίας σε καιρό οικονομικής κρίσης, με υψηλού επιπέδου επιστημονικές αναλύσεις, παρουσία των σημαντικότερων επιχειρήσεων της περιοχής. 
Δυστυχώς, ενώ οι ενδιαφερόμενοι είναι χιλιάδες, από υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες μέχρι παραγωγούς, η προσέλευση δεν ήταν ικανοποιητική. Διερωτώμαι, όμως. Αν οι υποψήφιοι «σωτήρες» μας δεν ακούσουν τους ειδικούς, αν οι παραγωγοί δεν παρακολουθήσουν τις νέες τάσεις στον τομέα τους, πώς θα πάει μπροστά ο τόπος μας; 
Κύριοι πολιτικοί, κύριοι παραγωγοί, τυποποιητές αγκαλιάστε τις προσπάθειες που γίνονται. Διαφορετικά, θα μας… φάει το μαύρο το σκοτάδι!  
Α.Π.