“Youth on the move” στην Καλαμάτα

“Youth on the move” στην Καλαμάτα

Χρώματα και αρώματα της Ευρώπης αναμένεται να πλημμυρίσουν την Καλαμάτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από τις 11 έως τις 13.
Μέλη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, προκειμένου να διοργανωθεί σε συνεργασία, με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) Καλαμάτας, το “Youth on the move”, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Ε.Ε. που ξεκίνησε το 2010 στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020 για μια έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και σκοπό έχει να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.
Η πρωτοβουλία λειτουργεί ως μια εργαλειοθήκη, που περιέχει διάφορα μέτρα για να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους, να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους παρέχουν τα εχέγγυα για την επαγγελματική τους πρόοδο, μέσω της αύξησης της ποιότητας της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης και του εύρους των ευκαιριών που διανοίγονται μπροστά τους.
Το “Youth on the move” ενισχύει την κινητικότητα και συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη της συνείδησης του Ευρωπαίου πολίτη και του πολίτη του κόσμου, στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και στην υιοθέτηση μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και ισότητας μεταξύ των λαών.
Ταυτόχρονα, ευεργετικά είναι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και στον οικονομικό τομέα, καθώς καταπολεμάται η ανεργία και προωθείται η οικονομική άνθιση και η ευημερία, αντισταθμίζεται η γήρανση του πληθυσμού, και δραστηριοποιείται το παραγωγικότερο ηλικιακά μέρος του πληθυσμού.
Περίπου 5,5 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι 1 στα 5 άτομα κάτω των 25 ετών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να εργαστούν, δεν μπορούν να βρουν δουλειά.
Πρόκειται, επομένως, για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα αναπτύξει τις δεξιότητες των νέων και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων της Μεσσηνίας και εν γένει των Ευρωπαίων πολιτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχονται ευκαιρίες και πέρα από τα σύνορα της Ε.Ε.
Ραντεβού, λοιπόν, το Σεπτέμβριο. Για δουλειά, εκπαίδευση, κατάρτιση και ό,τι ερωτήματα έχετε, ειδική ομάδα της Ε.Ε. θα είναι εκεί να σας απαντήσει!