Άνεργος οικοδόμος απαλλάσσεται από το 90% των οφειλών του

Άνεργος οικοδόμος απαλλάσσεται  από το 90% των οφειλών του

Για άνω του 90% της οφειλής του θα απαλλαχθεί 55χρονος άνεργος οικοδόμος, τα χρέη του οποίου ρυθμίσθηκαν με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας. Από το 2012 λαμβάνει επίδομα ανεργίας, το οποίο τώρα έχει μειωθεί στα 200 ευρώ το μήνα. Η σύζυγός του δεν εργάζεται και το μηνιαίο κόστος διαβίωσης του ζευγαριού υπολογίσθηκε από το δικαστήριο στα 550 ευρώ.
Η οικονομική κατάσταση του 55χρονου χειροτέρεψε εξαιτίας της μείωσης του επιδόματος, ενώ τα έξοδα διαβίωσης καλύπτει με δανεισμό από τον πατέρα του. Το μόνο περιουσιακό του στοιχείο είναι ένα αυτοκίνητο, εμπορικής αξίας 500 ευρώ.
Από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες έχει δημιουργήσει μια συνολική οφειλή ύψους 21.656,99 ευρώ. Από το 2010 που μπήκε στο ταμείο ανεργίας έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των οφειλών του και αυτό δεν οφείλεται σε δόλο, αλλά στη μεγάλη μείωση που υπέστη το εισόδημά του και την κρίση που περνά ο χώρος της οικοδομής.
Παράλληλα, τον Αύγουστο θα κοπεί και το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει.
Έτσι, το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη του και για τα επόμενα 4 χρόνια θα καταβάλλει μηνιαίως 40 ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της ρύθμισης θα έχει καταβάλει 1.920 ευρώ, ενώ το δικαστήριο με την απόφασή του τον απαλλάσσει από το υπόλοιπο ποσό των 19.736,99 ευρώ.
Β.Β.