«Άσπρος καπνός» για Αναστασόπουλο από το Πολυμελές Πρωτοδικείο

«Άσπρος καπνός» για Αναστασόπουλο  από το Πολυμελές Πρωτοδικείο

Το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο αναδεικνύει και πάλι δήμαρχο Μεσσήνης τον Στάθη Αναστασόπουλο, επικύρωσε χθες σε συνεδρίασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο, ενώ τις επόμενες ημέρες-και το αργότερο μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας-θα αναρτηθεί η σχετική ανακήρυξη.
Χθες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο συνεδρίασε για την επικύρωση των αποτελεσμάτων στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης και Πύλου – Νέστορος. Επίσης, προέβη σε κληρώσεις για την ανάδειξη της σειράς των συμβούλων που είχαν ισοψηφήσει.
 
Με μία ψήφο
Αργά το μεσημέρι, υπό την πρόεδρο Πρωτοδικών, συνεδρίασε το Πολυμελές και ανακοινώθηκε η επικύρωση της πράξης, που ήδη έχει αναρτηθεί μετά τις εκλογές στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου.
Σύμφωνα με αυτή την πράξη, δήμαρχος Μεσσήνης, όπου υπήρχε και το μεγάλο ζήτημα, ανακηρύσσεται ο Στάθης Αναστασόπουλος με μία ψήφο διαφορά έναντι του κ. Γιώργου Τσώνη.
Η χθεσινή διαδικασία «άναψε το πράσινο φως» για την επίσημη ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών και των νέων Δημοτικών Συμβουλίων, που θα αναλάβουν από 1η Σεπτεμβρίου.
 
Ενστάσεις
Η ανάρτηση της ανακήρυξης, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, διαρκεί τρεις ημέρες και αμέσως μετά ξεκινά επταήμερη προθεσμία, οπότε, όποιος έχει αντιρρήσεις, μπορεί να καταθέσει ένσταση κατά της ανακήρυξης.
Προς αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζονται πυρετωδώς και τα δύο στρατόπεδα. Η μεν πλευρά του κ. Τσώνη για να καταθέσει ενστάσεις για ζητήματα που προέκυψαν κατά την επανακαταμέτρηση, η δε πλευρά του κ. Αναστασόπουλου για να αντικρούσει τα επιχειρήματα του αντιπάλου.
Οι ενστάσεις θα εκδικασθούν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στο καλοκαίρι. Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου είναι και οι μόνες που μπορούν να αλλάξουν την απόφαση της ανακήρυξης, ενώ προσβάλλονται μόνο με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη