Έκλεβε ναούς και κοιμητήρια 39χρονος που ανάγκαζε τις ανήλικες κόρες του να κρατούν τσίλιες

Έκλεβε ναούς και κοιμητήρια  39χρονος που ανάγκαζε τις ανήλικες κόρες του να κρατούν τσίλιες

Δεκάδες διαρρήξεις, κλοπές και απόπειρες κλοπών σε ιερούς ναούς και κοιμητήρια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας είχε διαπράξει 39χρονος, ο οποίος, επικαλούμενος ηλεκτρολογικές εργασίες, ανάγκαζε τις δύο ανήλικες κόρες του να πηγαίνουν μαζί του και συνήθως να κρατούν «τσίλιες».
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, έπειτα από έρευνα και με αφορμή τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούνταν στις κλοπές αυτές, κατέληξε πως δράστης είναι ο 39χρονος, ο οποίος μάλιστα το 2009 καταδικάσθηκε για εξαπάτηση 6 πολιτών, από τους οποίους πήρε χρήματα  με την αιτιολογία ότι θα τους βοηθούσε, επί πληρωμή, στην έκδοση δανείων.
Κατά του 39χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, το οποίο εκτελέστηκε χθες το μεσημέρι.
Σε βάρος του  απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές και ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά των δύο ανήλικων κοριτσιών, τα οποία είναι 14 και 16 ετών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τον Αύγουστο του 2013 έως τις αρχές του Ιουνίου ο 39χρονος είχε διαπράξει συνολικά 22 διαρρήξεις και κλοπές και επιπλέον 7 απόπειρες κλοπών σε ιερούς ναούς και κοιμητήρια, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα, εικόνες και διάφορα αντικείμενα. Στόχος του κατά κύριο λόγο ήταν τα παγκάρια από τις εκκλησίες, ενώ δε δίσταζε να κλέβει και από νεκροταφεία. Τις δύο ανήλικες κόρες του τις έπαιρνε μαζί με την αιτιολογία ότι πάνε για ηλεκτρολογικές εργασίες και τις έβαζε είτε να του δίνουν εργαλεία είτε να φυλάνε «τσίλιες».
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαρμάρινες πλάκες, εικόνες αγίων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.
Β.Β.