Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβοντας το λαιμό του μέσα στο Εφετείο Καλαμάτας!


35ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
«Μαρμάρωσαν» χθες το πρωί όσοι ήταν στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όταν είδαν να τρέχουν αίματα από το λαιμό 35χρονου κρατούμενου τοξικομανούς και στο δεξί του χέρι να κρατάει ένα ξυραφάκι.
Ο 35χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μόλις άκουσε την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για κλοπές που είχε διαπράξει και αρνούνταν, μπροστά στα μάτια δικαστών, δικηγόρων και δημοσιογράφων, ενώ δύο αστυνομικοί κατάφεραν να τον αποτρέψουν. Εν συνεχεία διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ευτυχώς έχοντας μόνο επιδερμικά τραύματα.
 
Αρνούνταν τις κατηγορίες
Ο 35χρονος, που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής. Συγκεκριμένα, ότι στις 28 Νοεμβρίου 2013 διέρρηξε κρεοπωλείο και έκλεψε από την ταμειακή μηχανή κέρματα ύψους 400 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε με κατσαβίδι φούρνο στην περιοχή, απ’ όπου έκλεψε κουλούρια και 40 ευρώ.
Ο αστυνομικός που κατέθεσε είπε ότι αξιολόγησαν βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε κατάστημα στην περιοχή και αναγνώρισαν τον κατηγορούμενο από το σωματότυπό του.
Στην απολογία του ο 35χρονος αρνήθηκε τη διάπραξη των κλοπών, ισχυριζόμενος ότι εκείνο το βράδυ δεν ήταν στην Καλαμάτα, ενώ παραδέχθηκε τη χρόνια χρήση ναρκωτικών. Μάλιστα, επέμεινε ότι δεν έχει κάνει τις κλοπές, ακόμα κι όταν η πρόεδρος της Έδρας τού επισήμανε ότι από το 1988 καταδικάζεται συνεχώς για κλοπές και μπαινοβγαίνει φυλακή.
 
Σοκαριστικές σκηνές
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή καθείρξεως 6 ετών. Ακούγοντάς την, ο 35χρονος άρχισε να φωνάζει ότι δεν έχει κάνει τις πράξεις αυτές και σηκώθηκε όρθιος λέγοντας προς τη δικαστή και την εισαγγελέα ότι τον καταστρέφουν. Παράλληλα, είτε από ένα χαρτί που κρατούσε είτε από το εσωτερικό του γιακά στο πουκάμισό του, έβγαλε δύο μικρές λεπίδες – ξυράφια, τα οποία προφανώς είχε αποσπάσει από πλαστικό ξυραφάκι ξυρίσματος. Η μία τού έπεσε από τα χέρια, αλλά τη δεύτερη την κράτησε. Άρχισε να περνάει τη λεπίδα πρώτα από τη δεξιά πλευρά του λαιμού του και στη συνέχεια από την αριστερή, προκαλώντας επιδερμικό – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- τραύμα.
Επενέβησαν οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα, οι οποίοι προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, αλλά πριν προλάβουν να τον ακινητοποιήσουν ο 35χρονος κατάφερε να περάσει άλλη μια φορά τη λεπίδα από το λαιμό του, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει μεγάλο τραύμα.
Τον απομάκρυναν από την αίθουσα και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε αποδείχθηκε ότι τα τραύματα ήταν επιδερμικά.
Η συνεδρίαση του Μονομελούς Εφετείου διεκόπη για λίγη ώρα, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε, ενώ για το συμβάν σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας για αυτοτραυματισμό. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε υπάρξει ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα του περιστατικού, καθώς προκύπτουν ερωτήματα για το πώς και από πού προμηθεύτηκε τις δύο λεπίδες ο 35χρονος.
Σημειώνεται ότι η δίκη του ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα, όμως είχε αναβληθεί για χθες και παρέμενε κρατούμενος στα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη