Αρνήθηκε τους εκβιασμούς των καταστηματαρχών ο 52χρονος ισοβίτης

Αρνήθηκε τους εκβιασμούς των καταστηματαρχών ο 52χρονος ισοβίτης

Για την εκβίαση καταστηματαρχών, η οποία αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία το Μάρτιο και οδήγησε στη σύλληψη από το Τμήμα Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής 8 ατόμων, απολογήθηκε χθες ο 52χρονος ισοβίτης που πέρυσι καταδικάσθηκε ως ηθικός αυτουργός για τις δολοφονίες του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου Κέρι, αλλά και για αρκετές περιπτώσεις εκβίασης.
Ο 52χρονος μετήχθη την Κυριακή από τις φυλακές Κερκύρας, όπου κρατείται, και χθες το πρωί εισαγγελέας και ανακριτής πήγαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, για να απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κοριός της ΓΑΔΑ κατέγραψε συνομιλίες του 52χρονου ισοβίτη από τις φυλακές Κέρκυρας με 31χρονο από την Ανδρούσα. Ο τελευταίος φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι αυτός που δεχόταν τις εντολές από τον 52χρονο και είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ έχει καταδικασθεί παλαιότερα για ληστεία σε ταχυδρομείο.
Το δικό τους ρόλο στην «ομάδα» που είχε συγκροτηθεί είχαν αναλάβει, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο καθένας από τους υπόλοιπους 7 συλληφθέντες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται 14 άτομα. Από τους συλληφθέντες δύο είναι Αθηναίοι, ένας είναι Μεσσήνιος που κατοικεί στην Αθήνα και οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι και ειδικότερα από Καλαμάτα, Ανδρούσα και Εύα.
Αφορμή για την έναρξη καταγραφής των συνομιλιών ήταν καταγγελία καταστηματάρχη νυχτερινού μαγαζιού από το κέντρο της Καλαμάτας, ο οποίος, μάλιστα, βοήθησε στη σύλληψη του 31χρονου, δίνοντάς του σε συνάντηση προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 150 ευρώ. Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της Αστυνομίας, ζητούσαν για «προστασία» των καταστημάτων από 150 – 250 ευρώ την εβδομάδα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες κατά την απολογία του ο 52χρονος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή ή εμπλοκή στην υπόθεση των εκβιασμών.
Β.Β.