Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Καλαμάτας

Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Καλαμάτας

Σαν σήμερα 11 Ιουνίου 2013 σίγασε η ΕΡΤ και η ΕΡΑ Καλαμάτας, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ στην πόλη μας ξεκινούν ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που έχει ως εξής: 

• Στις 8:30 το βράδυ στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της Ε.ΡΑ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, στο Αν. Κέντρο (δίπλα από το Πανεπιστήμιο), οι εργαζόμενοι του σταθμού θα μοιραστούν με τους συγκεντρωμένους σκέψεις, εμπειρίες και ιδέες και αμέσως μετά μετά θα ξεκινήσει συναυλία με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων, («Αδέσποτοι», «Διπλοπενιές»). Θα συμμετέχουν επίσης οι ερμηνευτές Βαγγέλης Δούβαλης και ο Κώστας Γκουζούνης.

-Την Πέμπτη στις 9.00 το βράδυ θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας». Πρόκειται για μια ταινία που ξεκινά με το «μαύρο» που η συγκυβέρνηση έριξε στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του περασμένου χρόνου και συνεχίζει με τους αγώνες, τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις άλλες δράσεις των εργαζομένων, που ακολούθησαν. Η ταινία, είναι μια προσφορά της Small Planet, του “Εξάντα” και του Γιώργου Αυγερόπουλου στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην Ε.ΡΑ.Καλαμάτας. 

-Την Παρασκευή στις 9.00 το βράδυ θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ΕΡΤ, την ιστορία και το μέλλον της ΕΡΑ Καλαμάτας, την ΕRT OPEN και την προσφορά τους, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και άλλων φορέων.
• Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα του Παναγιώτη Σταθέα

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στις 9.00 το βράδυ θα ξεκινήσει συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι – ομιλητές οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕRΤ OPEN Αλεξάνδρα Χρηστακάκη και Νίκος Τσιμπίδας, ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφος της αυτοδιαχειριζόμενης “Εφημερίδας των Συντακτών” και ο καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός.

-όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από την Ε.ΡΑ,ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (107,2 fm) και μέσω διαδικτύου στο ertopen.com