Θριαμβευτής το «Genesis”, 2-0 το “Alarms.gr” για το πρωτάθλημα Εργαζομένων (φωτογραφίες)

Θριαμβευτής το «Genesis”, 2-0 το “Alarms.gr” για το πρωτάθλημα Εργαζομένων (φωτογραφίες)

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εργαζομένων που διοργάνωσε ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, πανηγύρισε η ομάδα «Genesis”, καθώς θριάμβευσε με 2-0 της ομάδας «Alarms.gr” στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη τη Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχαράμης».
Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν για πρώτη  φορά στο μεγάλο τελικό και η ομάδα «Genesis” πήρε δίκαια τον τίτλο (στην τρίτη συμμετοχή της στη διοργάνωση).
Το «Genesis” έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα αήττητο  (είχε απολογισμό 8 νίκες και ισοπαλία).
Από την άλλη πλευρά η ομάδα “Alarms.gr” έκανε αξιόλογη εμφάνιση, χάνοντας ευκαιρίες.
Τα γκολ σημείωσαν οι Γιώργος Γρηγορόπουλος (69΄ με φοβερό σουτ  έξω από την περιοχή) και Αλέκος Δέδες (80΄ με κοντινό πλασέ, έπειτα από φάση διαρκείας στα «καρρέ» της ομάδας «Alarms.gr”, o σκόρερ έτρεξε και αγκάλιασε το μέλος του τεχνικού τιμ Παντελή Κουμουνδούρο).
Δοκάρι για την ομάδα «Genesis” είχε ο Γιώργος Ζάρκας (23΄ σε σουτ). Η ομάδα Alarms.gr” πέτυχε γκολ στο 60΄ με τον Παναγιώτη Οικονόμου, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού διαιτητή κ. Σερεμέτη.

ALARMS.GR (Bασίλης Ντάκουρης): Κριαράς, Οικονόμου, Πίκουλας, Καλαντζής, Μανιάτης, Τούντας, Καραμπάγιας, Γεωργόπουλος, Πουρσανίδης, Παυλόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Κατσούλης, Ντάκουρης, Περσόπουλος, Φράγκος, Γιαννόπουλος, Τσιγαρίδης, Κώστας – Ξυλάς.

GENESIS (Στέλιος Παπαδόπουλος, Παντελής Κουμουνδούρος): Σπ. Αντωνόπουλος, Ξυπόλιτος, Παλαμάρας, Δελφάκης, Δέδες, Δρούγας, Γρηγορόπουλος, Θειακός, Ζάρκας, Παλαμίδης, Καούνης (αρχική ενδεκάδα), Μαυρέας, Μπαρμπίτσας, Π. Αντωνόπουλος.

Στον πάγκο ήταν οι Σωτηρόπουλος, Μούργος.
– Το μεγάλο τελικό «σφύριξε» (όπως και τον περυσινό), ο Γιώργος Μπλάνας, ο οποίος ήταν άριστος, με βοηθούς τους Σταύρο Λάμια, Παναγιώτη Σερεμέτη και τέταρτο διαιτητή τον Στάθη Μακρή.
– Γιατρός αγώνα ήταν η Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου.
– Το τελικό παρακολούθησαν 200 και πλέον φίλαθλοι.
– Το σπουδαίο ματς παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας με τον συνδυασμό «πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» και μέλος του Δ.,Σ. του Απόλλωνα Καλαμάτας Ηλίας Κουτίβας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Μανωλόπουλος και ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμάτας Παναγιώτης Χριστόφορος.
 
ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού, ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, έκανε τρεις βραβεύσεις. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν πλακέτες:
–         Στον ποδοσφαιριστή της ομάδας «Alarms.gr”, Ηλία Πουρσανίδη (είναι ο παλιός διεθνής άσσος του Ολυμπιακού Πειραιώς και φοβερός χαρακτήρας, μιας και τυγχάνει να τον γνωρίζουμε προσωπικά), που έχει περισσότερες από 250 συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος.
–         Στον ποδοσφαιριστή της ομάδας «Genesis”, Τάκη Δρούγα (γνωστό και ως «Μαραντόνα), ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Μαύρη Θύελλα, Ηρακλή Θεσσαλονίκης και έχει ξεπεράσει τις 250 συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες. Την απονομή έκανε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, Παναγιώτης Μανωλόπουλος.
–         Στην ομάδα «Κάρβουνα Μπούνας», που στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση κατέλαβε την 3η θέση. Την απονομή έκανε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΠ Μεσσηνίας, Στάθης  Μακρής.
 
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού, η ομάδα «Genesis” έγινε ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ανοίχτηκαν πολυάριθμες σαμπάνιες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την απονομή του Κυπέλλου του  πρωταθλητή στην θριαμβεύτρια ομάδα «Genesis”. Το Κύπελλο και τα μετάλλια στον πρόεδρο Μιχάλη Καούνη, το μέλος του τεχνικού επιτελείου Παντελή Κουμουνδούρο και στους ποδοσφαιριστές, έδωσε ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος. Στην φιναλίστ ομάδα «Αlarms.gr» την απονομή του Κυπέλλου των μεταλλίων στον πρόεδρο Βασίλη Ντάκουρη και τους ποδοσφαιριστές έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ  στην τρίτη ομάδα «Κάρβουνα Μπούνας» τα μετάλλια έδωσε στους ποδοσφαιριστές ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, Παναγιώτης Μανωλόπουλος.
Επίσης απονεμήθηκαν μετάλλια στη διαιτητική τετράδα του μεγάλου τελικού. Στον Γιώργο Μπλάνα, Σταύρο Λάμια, Παναγιώτη Σερεμέτη και Στάθη Μακρή από τον πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλο και στον “MVΡ” (πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος) επιθετικό της ομάδας “Alarms.gr” και πρώτο σκόρερ, Κώστα Παυλόπουλο. Το έπαθλο έδωσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμάτας, Παναγιώτης Χριστόφορος.
Από πλευράς Επιτροπής Διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, ο Θανάσης Τσούκλερης ευχαρίστησε τις ομάδες που συμμετείχαν στην εφετινή διοργάνωση, την ΕΠΣΜ και την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης για τη συνεργασία, αλλά και τη γιατρό των αγώνων, Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου.

Τα Κάρβουνα Μπούνας 4-3 τους «Εργολάβους» στο μικρό τελικό
Την 3η θέση στο πρωτάθλημα Μαζικού Αθλητισμού που διοργανώνει ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, κατέλαβε η ομάδα «Κάρβουνα Μπούνας» μετά την νίκη της με 4-3 κόντρα στην ομάδα των Εργολάβων στο μικρό τελικό που διεξήχθη  στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης».
Το ματς εκτός από 7 γκολ (ορισμένα ήταν πανέμορφα), είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα «Κάρβουνα Μπούνας», ήταν ο Αντώνης Καλογερόπουλος, που πέτυχε 2 γκολ και έδωσε ισάριθμες ασίστ.
Από πλευράς της ομάδας των «Εργολάβων» εξαιρετικός ήταν ο Δημήτρης Χριστόπουλος, που σκόραρε δις.
 
 
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
10΄ ο Γιώργος Καλόμαλος κάθετη πάσα στον Γιώργο Βέλμαχο, που με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.
15΄ ο Αντώνης Καλογερόπουλος γύρισμα στον Σπύρο Σεριάτο, που έκανε το κοντινό πλασέ, ο Βασίλης Βασιλόπουλος απέκρουσε σωτήρια.
19΄ ο Σπύρος Σεριάτος γύρισμα στον Αντώνη Καλογερόπουλο, που πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Μιχάλης Μουρδουκούτας κόντραρε πάνω στη γραμμή.
23΄ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βασίλη Βασιλόπουλο, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
26΄ ο Θανάσης Βέλμαχος σέντρα, ο Γιώργος Βέλμαχος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη της βοηθού διαιτητή Σταματίας (Τάνιας) Τσαούση.
28΄ο Αντώνης Καλογερόπουλος με φοβερό σουτ διαμόρφωσε το 1-2.
32΄ο Κώστας Μπούνας (είναι ο πρόεδρος της ομάδας «Κάρβουνα Μπούνας») γύρισμα, ο Αντώνης Καλογερόπουλος με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-3.
35΄ο Θανάσης Βέλμαχος «γλυκιά» σέντρα, ο Δημήτρης Χριστόπουλος με άψογο πλασέ μείωσε σε 2-3.
43΄ο Γιώργος Δημητρουλόπουλος διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή άουτ.
47΄ο Γιώργος Βέλμαχος δυνατό σουτ, ο Αλέξανδρος Γυφτάκης – Μπεκ απέκρουσε.
53΄ο Γιώργος Βέλμαχος σέντρα, ο Δημήτρης Χριστόπουλος μ’ εντυπωσιακό σουτ, ισοφάρισε σε 3-3.
55΄ φάση διαρκείας στα «καρρέ» της ομάδας «Κάρβουνα Μπούνας», όπου τα διαδοχικά σουτ των Γιώργου Δημητρουλόπουλου, Γιώργου Βέλμαχου, Δημήτρη Χριστόπουλου, τ’ απέκρουσε ο Αλέξανδρος Γυφτάκης – Μπεκ.
62΄ο Γιώργος Δημητρουλόπουλος δυνατό σουτ, άουτ.
64΄ο Αντώνης Καλογερόπουλος ωραία μπαλιά στον Σπύρο Παπαδάκο, ο Βασίλης Βασιλόπουλος πρόλαβε και απέκρουσε προ του μέσου της ομάδας «Κάρβουνα Μπούνας».
71΄ο Αντώνης Καλογερόπουλος πάσα στον Σπύρο Σεριάτο, που με άψογο πλασέ πέτυχε το 3-4.
74΄ο Δημήτρης Χριστόπουλος πλάσαρε τον Αλέξανδρο Γυφτάκη – Μπεκ, ο Κώστας Μπούνας απέκρουσε πάνω στη γραμμή.
75΄ ο Σπύρος Σεριάτος πλασέ, ο Βασίλης Βασιλόπουλος απέκρουσε.
77΄ ο Σπύρος Σεριάτος διαγώνιο σουτ, ο Βασίλης Βασιλόπουλος έδιωξε.
79΄ ο Σπύρος Σεριάτος κοντινό πλασέ, ο Βασίλης Βασιλόπουλος μπλόκαρε.
Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Σακκάς, που είχε βοηθούς τον Ευάγγελο Μπασιλάρη και την Σταματία (Τάνια) Τσαούση.
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ (Θανάσης Δημητρίου): Βασιλόπουλος, Παναγόπουλος, Αθ. Βέλμαχος, Μ. Μουρδουκούτας, Καρακαξάς, Καλόμαλος, Κότσης, Γ. Βέλμαχος, Χριστόπουλος, Δημητρουλόπουλος, Γιαννακόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Μπαζιωτόπουλος, Παπαευσταθίου, Χανδρινός, Δημητρίου.
ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΠΟΥΝΑΣ (Κώστας Μπούνας, Άρης Θωμόπουλος): Γυφτάκης – Μπεκ, Μπούνας, Παπαδάκος, Μαρκόπουλος, Φασουλής, Σεριάτος, Σερεμέτης, Τριαντόπουλος, Θωμόπουλος, Μαυροειδής, Καλογερόπουλος.
–         Γιατρός αγώνα ήταν η Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου.
–         Το μικρό τελικό παρακολούθησαν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Παναγιώτης Μανωλόπουλος, Στάθης Μακρής.

Του Βαγγέλη Χουντάλου