Καλαμάτα: «Σενάριο ήταν και πάει» η εμπλοκή Κούγια

Καλαμάτα: «Σενάριο ήταν και πάει» η εμπλοκή Κούγια

Το σενάριο εμπλοκής του Αλέξη Κούγια με τα διοικητικά της Καλαμάτας δεν θα πάρει σάρκα και οστά και ήδη ο γνωστός ποινικολόγος παρουσιάζεται να στρέφει προς άλλες κατευθύνσεις το βλέμμα του, αλλά και τους ανθρώπους της Μαύρης Θύελλας να πράττουν το ίδιο. Οι αντιδράσεις που υπήρξαν στην ποδοσφαιρική Μεσσηνία τόσο από τους φιλάθλους, όσο και τους παλαιμάχους, αλλά και τους φορείς και ακόμη περισσότερο πολλούς ανθρώπους της διοίκησης, που φαίνεται ότι δεν αντιμετώπιζαν  από την πρώτη στιγμή και πολύ θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έβαλαν τέλος στα σενάρια αυτά. Ο Γιώργος Ράλλης δεν μίλησε τελικά με τον κ. Κούγια, που είναι σίγουρο ότι πήρε το μήνυμα.
 
Πιθανότατα… πίσω η Γ.Σ.
Τα όσα εξελίχθηκαν το τελευταίο διάστημα και οι διεργασίες με την υπόθεση Κούγια, έφεραν στασιμότητα, κάνοντας τους διοικούντες να σκέπτονται την «μετακίνηση» της Γ.Σ. μια βδομάδα αργότερα. Ενδέχεται όμως να μη συνδυάζεται μόνο με το θέμα Κούγια, αλλά με κάποια ακόμη, που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του, μελετούν πλέον την 6η Ιουλίου ως το πιο βάσιμο σενάριο, για τη Γενική Συνέλευση, που θα κρίνει και την επόμενη μέρα.
 
Αποφασίζουν τα μέλη και η Γενική Συνέλευση
Επειδή γίνεται λόγος και εμείς αναφερόμαστε αρκετά συχνά σε σενάρια, εμπλοκές, διεργασίες και πολλά ακόμη, που για διαφόρους λόγους δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν από τα μέλη του Ερασιτέχνη και τη Γενική Συνέλευση. Μπορεί οποιοσδήποτε να θέλει να εμπλακεί και να επιδιώκει την είσοδό του στα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας, όμως θα πρέπει να «περάσει» από τη Γενική Συνέλευση.
Και εκεί έχουν λόγο οι φίλαθλοι – μέλη της ομάδας, που οφείλουν να πάρουν τις ιδανικές για το μέλλον της Καλαμάτας αποφάσεις. Όσοι δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές τους θα πρέπει να το κάνουν, και όσοι έχουν αντίθετες απόψεις θα πρέπει να τις αναπτύξουν. Δυστυχώς η Ερασιτεχνική δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, με συχνές δηλαδή συνεδριάσεις και παρεμβάσεις των μελών της, και αυτό ήταν ένα από τα μείον της απερχόμενης διοίκησης.

Σημαντικό ρόλο η στάση των οργανωμένων
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλάθλων – Οπαδών Καλαμάτας «Bulldogs Club” γύρω από το θέμα Κούγια και τις προεκτάσεις του, έριξε στο τραπέζι ένα ακόμη θέμα, που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά σημαντικό. Είχε να κάνει με την αναφορά στα έργα και τις ημέρες της παρούσας διοίκησης, ειδικότερα στο πρόσωπο του Γιώργου Ράλλη. Ο Σύνδεσμος εξέφρασε την αντίθεσή του στην κίνηση του προέδρου της Καλαμάτας να μπει στη διαδικασία να συζητήσει την πρόταση του κ. Κούγια, όμως εκείνο που «προσμετρά» πολύ έντονα, είναι το τελευταίο μέρος της ανακοίνωσης, που μεταξύ άλλων αναφέρει… «Όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί ή απέτυχε, δεν είναι κακό να το πει και να κάνει πίσω, χωρίς να καταστρέφει ό,τι έχει δημιουργήσει και βρήκε έτοιμο. Αυτό ισχύει και για τον κ. Ράλλη και για τον κ. Κούγια».
Φαίνεται λοιπόν ότι οι Οργανωμένοι της Καλαμάτας είναι έτοιμοι πάρουν θέση και απέναντι στα σενάρια της επόμενης μέρας, μεταφέροντας την ανησυχία και τις ενστάσεις τους. Περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία την τοποθέτησή τους, καθώς αποτελούν ζωντανό και πολύ έντονο οργανισμό της ομάδας τους.

Μετά τον Κούγια ο… Ντάβαρης
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ 
Ένας ακόμη παράγοντας του ποδοσφαίρου, μετέφερε στον Γιώργο Ράλλη την επιθυμία του να ασχοληθεί με την ομάδα της Καλαμάτας, στηρίζοντάς την και οικονομικά. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Πανηλειακό Κώστα Ντάβαρη, που είχε επαφή με τους ανθρώπους της Μαύρης Θύελλας, διαμηνύοντάς τους την πρόθεσή του να στηρίξει την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρόταση η οποία εξετάζεται από τους διοικούντες της Καλαμάτας, που έχουν το τελευταίο διάστημα ανοίξει μέτωπο εύρεσης οικονομικών «υποστηρικτών – συμπαικτών», προκειμένου να αντεπεξέλθει η ομάδα στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο εμπλοκής του κ. Ντάβαρη δεν είναι απίθανο, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να εισχωρήσει στη διοίκηση. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει οικονομική συνεργασία, ή συνεργασία σε αγωνιστικό επίπεδο, κάτι που φέρνει πολύ στην υπόθεση Κουράτολο.
Πάντως οφείλουμε ν’ αναφέρουμε πως η σχετική είδηση έγινε αποδεκτή με επιφυλακτικότητα από μεγάλη μερίδα του κόσμου, και αυτό γιατί τα μηνύματα τα οποία έχουν προκύψει μέσω της διαδρομής του κ.Ντάβαρη στον Πανηλειακό κρίνονται αμφιλεγόμενα.
Ο Γιώργος Ράλλης πράττει σωστά στη διαδικασία εξεύρεσης χορηγών – υποστηρικτών, όμως θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά κάθε περίπτωση και το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, που είναι η αλήθεια ότι δεν ενθουσιάστηκαν.
 
Αγωνιστικές εξελίξεις μετά τη συνέλευση
Πολλά ακούγονται, πολλά γράφονται, αλλά καλό θα είναι να κρατάμε κοντό καλάθι. Τόσο για το θέμα του προπονητή, όσο ακόμη και της μεταγραφολογίας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα και που είναι βέβαιο ότι δεν προκύπτει τυχαία, ειδικότερα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι εξελίξεις, όπως μας έχει μεταφέρει ο κ. Ράλλης, θα έρθουν μετά τη γενική συνέλευση και είναι λογικό γιατί κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί αυτή και τι θα «ξημερώσει την επόμενη μέρα». Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν είναι… βέβαιος.
Ν. Μπ.